Samsung představil neuvěřitelný 576MPx fotoaparát

Samsung představil neuvěřitelný 576MPx fotoaparát
2021-09-13T06:30:14+02:00
• 13. 9. 2021

Zdroj: Samsung

Pamatujete si ještě na staré doby, kdy se výrobci předháněli v tom, kolik megapixelů jejich zařízení poskytuje? Tehdy to byl jednoduchý poměr jedna ku jedné, který ukázal, jak dobrý váš fotoaparát vlastně je. Dnes je situace odlišná, byť megapixely stále hrají roli v kvalitě obrazu. Telefony ale jsou schopny výrazně lépe pracovat s výpočetním výkonem, a tak jsou i malé senzory schopny velkých kvalit. 

Samsung a jeho nový 576MPx snímač

Stále je množství megapixelů velkým tématem. A tak Samsung odhalil fotoaparát s neuvěřitelnými 576 MPx. Tohle už je solidní „flex“ v každém ohledu. Pravděpodobně se tento snímač do telefonů jen tak nedostane, ale stojí za zmínku, protože použitá technologie ohromuje. 

Nový senzor bude k dispozici v roce 2025 se zaměřením na drony, automobily a pro lékařské použití. Nový 576MPx fotoaparát byl odhalen na evropském summitu SEMI, kde byla také představena časová osa senzorů. 

Samsung

Zdroj: Pocket-lint

Aktuálně jsme v bodě 108MPx senzoru, který je používán ve smartphonech od Samsungu, zatímco 200MPx senzor – nazývaný Samsung ISOCELL HP1 – vyplní jednu z mezer v 576MPx fotoaparátu. 

Nutno podotknout, že snímač zatím není navržen pro použití ve smartphonech, ale do budoucna tuto cestu nelze vyloučit. Velikost pixelu je 0,8 µm, což není nejmenší dostupná velikost, takže tu je ještě prostor pro zlepšení. Celý snímač je velký 1/0,57” a je otázkou, zda se vůbec do telefonu vejde. 

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat