Xiaomi pokořilo Samsung v Česku, Huawei sesazen a Realme je skokanem

Xiaomi pokořilo Samsung v Česku, Huawei sesazen a Realme je skokanem
2021-08-10T11:30:11+02:00
• 10. 8. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na současném trhu v Evropě a také v České republice máme několik nových značek, respektive jsme se dočkali příchodu výrobců, kteří doposud hlavně působili v Asii. Jedná se o firmy jako Oppo a Vivo. I tak zatím nezaujali nějaké významnější postavení, aspoň soudě na základě nejnovější analýzy společnost Canalys. Dozvídáme se ale, že Xiaomi potvrzuje vedoucí pozici.

Xiaomi posiluje postavení na evropském trhu, Huawei padá dolů

Skokanem je Realme

Nejnovější zpráva společnost Canalys obsahuje hodnocení i českého trhu. Jedničkou se stává Xiaomi v rámci dodávek smartphonů za druhé čtvrtletí tohoto roku. Dodalo o 192 % více zařízení než ve stejném období za minulý rok. Samsung je v těsném závěsu, přičemž ztrácí jen jedno procento, ale v meziročním srovnání si tento výrobce pohoršil o 4 %. Apple si drží svou pozici, byť také ztrácí. Realme je na našem trhu skokanem, jelikož společnost dodala o 1229 % více zařízení. Kupodivu se do pěti nejlepších výrobců dostala společnost TCL, která dříve vyráběla jen mobily pod jinými značkami, například Alcatel nebo BlackBerry.

can 3 403x226x

Zdroj: Canalys

Při srovnání s hodnocením z předchozího čtvrtletí pro střední a východní Evropu si lze všimnout, že v seznamu pěti nejlepších výrobců chybí Huawei. Místo toho se sem dostala firma Realme, opět s dramatickým skokem při srovnání s loňským obdobím. Honor spadl na páté místo. Jde ale také pozorovat, že Xiaomi zvětšilo náskok před Samsungem a ten bude mít trochu problém dohnat čínskou společnost.

can 2 940x529x

Zdroj: Canalys

Co se týče ale celého evropského trhu, tak do seznamu se dostává již Oppo, které si udrželo svou pozici a vylepšilo dodávky o 163 %. Samsung na evropském trhu ztrácí 11 % a sestupuje na druhou pozici. Xiaomi mírně vede, ale zaznamenalo výraznější posílení. Tentokrát se do tohoto seznamu dostává Realme se 4 % a značným vylepšením v porovnání s minulým rokem.

can 1 409x230x

Zdroj: Canalys

Xiaomi je sice jedničkou, ale zajímavější je právě dvojice společností Oppo a Realme. Ty totiž spadají pod BBK Electronics a tak se dá konstatovat, že tato společnost výrazně posílila své postavení na evropském trhu a uzmula 9 %. Má tedy ambice na pokoření dalších firem.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat