Měl přinést super smartphone, ale nakonec vstane před soudem

Měl přinést super smartphone, ale nakonec vstane před soudem
2021-08-22T12:00:51+02:00
• 22. 8. 2021

Zdroj: Saygus

Vytvořit úspěšnou značku mobilů není nic jednoduchého, a to nemluvíme o jejím udržení na současném trhu. Několik firem vzdalo boj, přičemž takovou poslední společností je LG. Občas se objeví nováček, kterému se podaří uspět v těžké konkurenčním souboji. Před mnoha lety se objevila firma Saygus, která slibovala rovnou super smartphone, ale nikdy se nedostal do prodeje. Nyní zde máme pokračování příběhu.

Saygus aneb mobil plný slibů

V roce 2015 se objevila novinka Saygus V SQUARED, respektive se jednalo o startup, který se snažil uspět. Smartphone na tehdejší dobu sliboval ty nejlepší specifikace v některých ohledech. Například měl mít dvojitý slot pro microSD, optickou stabilizaci u 21MPx foťáku, nejnovější procesor od Qualcommu, vyměnitelnou baterii, bezdrátové nabíjení a odolnost vůči vodě.

Tento mobil se pokusil o úspěch na stránkách IndieGoGo, kde žádal mikroinvestory o peníze. Nakonec se firmě podařilo vybrat 1,3 milionu dolarů a mnozí se těšili, že ještě v roce 2015 dostanou do rukou mobil, který mohl konkurovat top modelům tehdejší doby. Ve skutečnosti vzniklo jen několik prototypů. Rok na to se společnost ozvala s tím, že mobil ještě není hotov a dochází k úpravám specifikací a že brzy dojde k jeho vydání. Nakonec ale nikdy nezavítal na trh a nikdy se nezačal skutečně prodávat.

Zdroj: Saygus

Zakladatel společnosti Chad Leon Sayers dokonce lákal i větší investory a podařilo se mu vybrat ještě dodatečně 10 milionů dolarů. Nyní bude čelit žalobě a samotný soud započne již 30. srpna v Utahu, kde byla žaloba podána. Ta uvádí, že Chad Leon Sayers využil finanční prostředky pro urovnání závazků u prvních investorů, 2,17 milionů na zaplacení nájemného za kanceláře, 800 tisíc na právníky, 500 tisíc na soudní poplatky, 145 tisíc na osobní nákupy, zábavu a další osobní výdaje a 30 tisíc na kreditní kartu.

Zřejmě super smartphone bude mít super horkou příchuť pro zakladatele společnosti, který lákal na sliby. Evidentně investorům došla trpělivost a nyní bude čelit následkům. Nakonec tedy vše skončí obviněním z podvodu. Kdyby se mobil začal prodávat, možná by se nakonec podařilo vytvořit úspěšnou značku, jelikož o slibované mobily byl zájem, jen nikdy nedošlo k běžné výrobě.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat