Google Kalendář brzy umožní sdílet místo, odkud pracujete

Google Kalendář brzy umožní sdílet místo, odkud pracujete
2021-08-20T21:03:18+02:00
• 21. 8. 2021

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Ačkoliv se celý svět začíná postupně vracet do normálu, stále situace není optimální. Od minulého roku bylo mnoho lidí nuceno přejít do tzv. „home-office“ režimu, což dnes již sice není tolik aktuální, Google nicméně přidává aktualizaci pro Kalendář, která umožní sdílet místo vašeho aktuálního pracoviště.

Google myslí na zaměstnance

Je na každém uživateli, zda ostatním umožní vidět svou aktuální pracovní pozici, když je pozván na událost. Zobrazení pracovní polohy bude omezeny pouze na ty uživatele, u kterých jste povolili možnost „Povolit pracovní místo“. Hlavním cílem příchozí aktualizace je zejména usnadnění plánování spolupráce mezi osobami nebo stanovení očekávání o události.

V Kalendáři tak nově přibyde rozbalovací nabídka vedle seznamu dnů a hodin, ve které bude na výběr z možností Kancelář, Domov a Někde jinde.

Google Calendar work location 2 512x330x Google Calendar work location 1 512x423x Google Calendar work location 3 512x330x

Zdroj: 9To5Google

Co se týká dostupnosti aktualizace, již nyní probíhá testování vývojáři, pro veřejnost bude vypuštěna v pondělí 30. srpna, přičemž globální zavádění bude probíhat během září. Novinka bude dostupná pro Google Workspace Business Standart, BUsiness Plus, Education Plus, neziskové organizace a také pro zákazníky G Suite Business. Ostatní uživatelé budou, alespoň tedy podle dostupných informací ochuzeni.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat