Chystá se Nokia G50, zřejmě nový levný 5G mobil aktualizováno

Chystá se Nokia G50, zřejmě nový levný 5G mobil [aktualizováno]
2021-08-31T19:05:24+02:00
• 31. 8. 2021

Zdroj: Nokia

Aktualizováno 31. 8.

Po nějaké době zde máme další informace o chystaném levnějším smartphonu s podporou 5G sítí od HMD Global. Nokia G50 5G bude poháněna Snapdragonem 480, který dobře poslouží běžnému uživateli. Displej bude mít HD+ rozlišení a jeho úhlopříčka bude 6,38 palců, takže bude zapadat k těm menším v rámci nových modelů Nokia. O energii se má postarat baterie s kapacitou 4850 mAh s podporou 10W nabíjení. Samotná čtečka otisků prstů bude umístěna na boční straně. Dle dostupných informací bude HMD Global k tomuto mobilu přidávat také bezdrátová sluchátka, ale zřejmě se bude jednat o omezenou akci při zahájení prodeje. Zatím ale nevíme, kdy dojde k představení.

Původní článek 23. 8.

Společnost HMD Global změnila značení letošních novinek. Dočkali jsme se modelů jako Nokia G10 a Nokia G20. Zatím se jedná o jediné zástupce série G, přičemž nabízí jen podporu LTE (4G). Objevily se ale informace o novince Nokia G50 5G. Aby toho nebylo málo, francouzská pobočka značky omylem zveřejnila na krátkou dobu samotné video lákající na uvedení novinky.

Nokia G50

Ačkoliv bylo video k dispozici jen po krátkou dobu, podařilo se ho zachytit. Pouze prezentuje design smartphonu a neukrývá v sobě jakékoliv informace navíc. Z obrázku jako takového můžeme konstatovat, že mobil bude vybaven čtečkou otisků prstů na straně, takže samotná displej bude asi typu LCD.

Screenshot 58 765x759x

Zdroj: Nokia

V příspěvku společnost potvrdila použití hlavního 48MPx senzoru, ale již neznáme hodnoty zbylých dvou foťáků. Odhadujeme, že jeden bude pro ultra širokoúhlé snímky, druhý poslouží pro makro focení nebo určení hloubky ostrosti. Francouzská pobočka také zmiňuje dlouhou výdrž na jedno nabití, ale jedná se o fádní frázi a nelze odhadovat, jakou kapacitu bude mít samotná baterie.

S největší pravděpodobností bude Nokia G50 5G vybavena procesorem Snapdragon 480 s přímou podporou sítí páté generace. K představení novinky by mělo dojít ještě tento měsíc.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat