Firefox Lite končí, náhrada se neplánuje

Firefox Lite končí, náhrada se neplánuje
2021-07-06T11:30:53+02:00
• 6. 7. 2021

Zdroj: Mozilla

Společnost Mozilla má na svém kontě mnoho projektů a dokonce jednoho času zde byly ambice na vytvoření konkurence pro Android a iOS. Nejvíce se společnosti ale daří s webovým prohlížečem Firefox. Ten v roce 2017 dostal odlehčenou verzi, která měla uspořit data na zařízení i v rámci připojení k internetu. Aplikace ale končí.

Firefox Lite

Původní název aplikace byl Firefox Rocket a byla uvedena prvně na indickém trhu. Pak došlo k rozšíření a změně názvu na Firefox Lite. Právě slovíčko Lite se používá u aplikací, které mají dobře fungovat na slabším hardwaru a mají spotřebovávat méně dat. Navíc nemají nabízet nadbytečné funkce.

Společnost Mozilla se ale rozhodla, že podpora aplikace končí k 30. červnu a již nedostane jakoukoliv aktualizaci. Ostatně aplikace měla do odlehčené verze již daleko. Začaly přibývat funkce a dokonce zde byl svého času problém s reklamami, a to i v notifikační liště. Za svou dobu existence aplikace dosáhla na 5 milionu stažení a relativně dobrému hodnocení v Obchodě Play.

   

Zdroj: Dotekomanie

Mozilla uvedla, že náhrada za aplikaci se neplánuje. Důvodem má být původní verze prohlížeče Firefox, která je dostatečně rychlá a optimalizovaná díky nedávné aktualizaci, která přinesla podstatné změny, zejména v jádře. Původní aplikaci Firefox Lite můžete nadále používat, jen již neobdrží aktualizace. V Obchodě Play již nebude dostupná pro nové uživatele.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat