Chrome pro Android testuje užitečnou vychytávku pro vyhledávání aktualizováno

Chrome pro Android testuje užitečnou vychytávku pro vyhledávání [aktualizováno]
2021-08-31T18:20:06+02:00
• 31. 8. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 31. 8.

V červenci jsme vás informovali o novém experimentu v rámci Chromu Beta, který umožňuje kontinuální vyhledávání. Jednoduše řečeno, pro zobrazení jiného výsledku se nebudete muset vracet na výsledky vyhledávání, jelikož jsou zobrazeny pod adresním řádkem. Nyní Google oficiálně informuje o tomto experimentu na svém webu, což není obvyklé. Kromě toho zmiňuje ještě jednu novinku, s kterou si pohrává. Pokud si aktivujete na stránce chrome://flags funkci #webnotes-stylize, budete moci vybrat text a vytvořit si speciální grafickou kartu. Tu pak můžete sdílet na sociální sítě nebo prostřednictvím komunikačních služeb. Zatím ale nevím, kdy se tyto funkce dostanou do stabilní verze Chromu pro Android.

ezgif 3 7e114a183d80 350x350x

Zdroj: Google

Původní článek 10. 7.

Google každou chvíli testuje nějakou funkci ve webovém prohlížeči Chrome. Nedávno jsme vás informovali o zkratkách u adresního řádku, což může být drobná funkce vylepšující uživatelské ovládání. Nyní zde máme ale novou experimentální funkci, která by se mohla stát jedním z nejlepších vylepšení za poslední dobu.

Chrome testuje užitečné zkratky v adresním řádku

Rychlejší vyhledávání

Asi jste se dostali do situaci, kdy něco konkrétního vyhledáváte, přičemž musíte projít více výsledků. V takovém případě kliknete na odkaz, následně musíte jít zpět a pak jdete na další. Opakování těchto úkonů prodlužuje čas, než naleznete kýženou informaci. Nová experimentální funkce, která značně zjednodušuje tento postup, se jmenuje „Continuous Search Navigation“, tedy ve volném překladu navigace pro kontinuální hledání.

Novinku jako obvykle aktivujete na stránce po zadání adresy chrome://flags. Po aktivaci a restartování Chromu se ihned nabídne, jakmile začnete vyhledávat. Jak můžete vidět na třetím snímku obrazovky, tak po kliknutí na odkaz z Google Vyhledávání se objeví pod adresním řádkem další výsledky.

Screenshot 20210707 105002 1080x2340x Screenshot 20210707 105020 1080x2340x Screenshot 20210707 105030 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nabízí se zde další položky z Google Vyhledávání, takže můžete jednoduše překlikávat na další výsledky bez toho, aniž byste se museli vracet zpět na stránku s výsledky. Tato drobná funkce se může stát podstatným vylepšením samotného vyhledávání informací. Zatím je ale vedena jako experimentální a nelze zatím určit, jestli se stane běžnou součástí Chromu. Již nyní si ji můžete vyzkoušet ve stabilní verzi. Má tak docela blízko k uvedení.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat