Apple opět dominoval trhu s wearables

Apple opět dominoval trhu s wearables
2021-06-21T15:00:51+02:00
• 21. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Segment wearables zahrnuje vše od chytrých hodinek a fitness náramků až po bezdrátová sluchátka. A právě v prvním čtvrtletí tohoto roku poptávka po tomto segmentu stoupala napříč evropským kontinentem.

Apple nadále dominoval

Podle IDC evropské zásilky dosáhly během prvních tří měsíců 22 mil. kusů, což je o 33 % více než ve stejném období v roce 2020, kdy bylo prodáno 16,5 mil. kusů zařízení. Apple se stal opět lídrem trhu se 7,8 mil. kusy a tržním podílem 35,6 %. Před rokem společnost prodala 5 mil. zařízení a představovala 30 % z celkového trhu. Lepší prodeje mají na svědomí chytré hodinky, hlavně modely SE a Watch Series 3 byly velmi dobře prodávány. 

Důležitou roli ale hrály také prodeje AirPods. Jelikož jsou ale AirPods delší dobu neaktualizovány, prodeje zpomalují. 

Samsung také zaznamenal silný růst

Na druhém místě se umístil Samsung, který prodal 3,5 mil. kusů, což představuje meziroční nárůst o 27,2 %. Navzdory silnému růstu se však podíl společnosti Samsung na trhu mírně snížil z 16,8% na 16,1%. IDC neuvedlo podrobnosti o prodejním výkonu společnosti Samsung během celého čtvrtletí. Důležitou roli ale bezpochyby hrála jeho úspěšná řada chytrých hodinek spojená s novým Galaxy Buds Pro. S nadcházející platformou Wear a řadami Galaxy Watch 4, stejně jako údajně Galaxy Buds 2, má Samsung silnou pozici pro další zvyšování svých dodávek ve druhé polovině roku 2021.

Huawei Watch GT 2

Zdroj: Huawei

Na třetím místě se pak umístilo čínské Xiaomi, které dodalo 2,5 mil. jednotek. Dodávky společnosti ale ve skutečnosti poklesly z 2,5 mil. jednotek, což následně snížilo její podíl na trhu z 15,7 na 11,5 %. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat