Samsung nabírá bývalé zaměstnance Applu, kteří pracovali na M1 čipu

Samsung nabírá bývalé zaměstnance Applu, kteří pracovali na M1 čipu
2021-06-21T16:30:46+02:00
• 21. 6. 2021

Zdroj: GSMArena

Jihokorejský technologický gigant Samsung ukončil vlastní konstrukční oddělení pro vývoj CPU, protože Mongoose jádra nedosahovala dobrých výsledků ve srovnání se základními ARM procesory. Teď se ale věci mění. 

Samsung hledá výkonnější čipset

Poslední zpráva uvádí, že společnost Samsung se obrací na bývalé inženýry procesorů z Applu a AMD, z nichž jeden sehrál výraznou roli ve vývoji čipsetů Apple Silicon. Konkrétně tento inženýr požaduje, aby měl plnou kontrolu nad svým vlastním týmem a aby si vybral, které zaměstnance do svého týmu přivede. 

Samsung podle všeho není spokojen s výkonem nové řady Cortex-X a hledá něco rychlejšího. Samsung již spolupracuje se společností Google na návrhu vlastního čipu a s AMD na uvedení GPU RDNA pro Exynos. 

Samsung

Zdroj: GSMArena

Qualcomm brzy představí vlastní CPU, na kterém pracoval s týmem Nuvia, který se skládal z bývalých zaměstnanců Applu, kteří taktéž pracovali na M1 a A14 procesorech. Zdá se tedy, že začíná hon na zaměstnance Applu, kteří pracovali na čipech M1. Není jasné, kdy Samsung a Qualcomm oznámí své vlastní designy. Zatímco Nuvia tým už má mít téměř hotovo, Samsung teprve sestavuje vývojový tým. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat