Apple investuje do Corning, výrobce ochranných skel

Apple investuje do Corning, výrobce ochranných skel
2021-05-16T16:30:58+02:00
• 16. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple se umí pochlubit u svých novinek nejrůznějšími vychytávkami i technologickými novinkami. Například představil pro svá zařízení nové ochranné sklo využívající nanokeramické částice. Apple uvádí, že s jedná o nejodolnější sklo pro smartphony, ale stále se jedná o sklo. V tomto týdnu Apple oznámil další investice do společnosti Corning, která stojí za vývojem a výrobou Ceramic Shield, skla pro Apple produkty.

Dalších 45 milionů dolarů

Apple se ve své tiskové zprávě pochlubil vlastnostmi skla Ceramic Shield s nanokeramickými částicemi, přičemž za vývojem a výrobou stojí právě Corning. Výrobce se může těšit z investice 45 milionů dolarů z fondu Advanced Manufacturing Fund společnosti Apple.

Finance mají být použity na rozšíření výroby v USA a samozřejmě na další vývoj ochranných skel. Možná se tak chystá další novinka nebo druhá generace Ceramic Shield. Samotná investice by měla také napomoci v zaměstnanosti a udržení pracovních pozic, případně rozšíření.

Apple advanced manufacturing fund drives job growth and innovation at corning ceramic shield cut out 021821 bigjpglarge 980x652x

Zdroj: Apple

Sice se jedná o poměrně vysokou sumu, ale v porovnání s tím, co Apple napumpoval do firmy Corning za posledních několik let, tak se jedná o deseti. Z fondu Advanced Manufacturing Fund, který má na kontě 5 miliard dolarů, odešlo do firmy Corning za poslední čtyři roky již 450 milionů dolarů.

Apple tak pokračuje v dobré spolupráci a zajištění i té budoucí. Otázkou je, jestli tato investice nemá zajistit také dodávky budoucích skel pro ohebná zařízení, o kterýcg se v poslední době spekuluje.

Apple údajně zaslal ohebný iPhone Foxconnu k testování, k představení dojde za dva roky

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat