Sony chce do svých telefonů přinést franšízy her pro PlayStation

Sony chce do svých telefonů přinést franšízy her pro PlayStation
2021-04-14T13:30:55+02:00
• 14. 4. 2021

Fotka od Pexels z Pixabay

Co se týká franšíz na hry pro PlayStation, Sony jim prozatím moc pozornosti nevěnovalo. Výjimkou je například jednorázová franšíza pro hru Uncharted: Fortune Hunter, brzy bychom se ale mohli dočkat změn a podobných propagačních akcí může Sony vytvářet více. Sony totiž najalo manažera PlayStation Studios, který se má zaměřit právě na uvedení nejpopulárnějších franšíz PlayStation na mobilní zařízení.

PlayStation na smartphonech Xperia?

Společnost Sony se již dlouhou dobu snaží spojit svou herní konzoli PlayStation se svými chytrými telefony Xperia, bohužel prozatím bez většího úspěchu. Kromě malého počtu her společnost také uvedla pokus o herní „smartphone“ Xperia Play, který předčil svou dobu. Pravděpodobně Sony tímto konceptem chtělo navázat na přenosnou konzoli PlayStation Portable (PSP) či PS Vita, prodejní statistiky ale ukázaly, že se jednalo o komerční propadák.

sony xperia play 1920x1080x

Sony Xperia Play; Zdroj: Sony

Ze strany Sony je však tento krok zcela pochopitelný, jelikož příchodem PlayStationu na mobilní zařízení by se tak hry dostaly k širšímu publiku, čímž by pak následně vzrostly zisky společnosti. Například tituly jako Fortnite či PUBG vděčí své obrovské popularitě zejména mobilním hráčům. Samotné zavedení PlayStation pro mobilní telefony by však bylo velkou výzvou. Samotné hry se totiž musí přizpůsobit mobilním zařízením, aniž by uživatelé nějak přišli o herní zážitek dostupný na konzolích.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat