Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – MI 11 Lite, Galaxy A72, Realme 8 Pro

mobily 3 1200x675x

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – Note 10, Galaxy A02, ROG Phone 5

Realme 8 Pro

Na českém trhu je již dostupná novinka Realme 8 Pro (recenze), která se chlubí 108MPx foťákem a některými pokročilejšími režimy záznamu. Zaujmout může také rychlejším nabíjením a dobrou výdrží na jedno nabití.

 

Specifikace Realme 8 Pro

Realme 8

Také je k dispozici i základní model Realme 8. Ten má samozřejmě v některých ohledech slabší specifikace, i tak se nabízí poměrně dobrá výbava. Zaujmout může AMOLED displej, větší kapacita baterie nebo větší úložiště na data.

 

Specifikace Realme 8

Motorola Moto E7i Power

Motorola přivedla na český trh velmi levný model Moto E7i Power. Tomu odpovídají i specifikace, byť třeba kapacita baterie je úctyhodných 5000 mAh a dokonce je zde základní odolnost vůči vodě a prachu.

 

Specifikace Motorola Moto E7i Power

Samsung Galaxy A72

Novinka Samsung Galaxy A72 (recenze) je poměrně nedávná novinka zapadající do střední třídy, respektive té vyšší. Slušná kapacita baterie, odolnost vůči vodě, stereo reproduktory a optická stabilizace obrazu u hlavního foťáků jen tak nenajdete u této třídy.

 

Specifikace Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy M12

Řada Galaxy M od Samsungu se většinou zaměřuje na větší kapacity baterií, přičemž zapadají do nižších cenových příček. Není tomu jinak ani u novinky Galaxy M12. Za danou cenu se nabízí poměrně dobrá výbava v čele s 6000mAh baterií.

Specifikace Samsung Galaxy M12

Xiaomi Mi 11 Lite

Na konci března jsme se dočkali nových modelů od Xiaomi. Nyní se u nás začíná objevovat první z nich, konkrétně model Mi 11 Lite s podporou jen LTE. Na 5G verzi si musíme počkat. Za danou cenu je k dispozici poměrně slušná výbava, která by mohla postačovat středně náročnému uživateli.

 

Specifikace Xiaomi Mi 11 Lite

TCL 20 Pro 5G

Teprve nedávno se společnost TCL pochlubila novinkami a nyní je již k dispozici první z nich v obchodech. TCL 20 Pro 5G má nastavenou cenu na skoro 15 000 Kč, což je poměrně dost na dané specifikace. Rozhodně to nebude mít jednoduché, byť jen v porovnání s novinkami od Xiaomi nebo Samsungu.

Specifikace TCL 20 Pro 5G

Exit mobile version