Twitter Spaces nabídne přispění autorům

Twitter Spaces nabídne přispění autorům
2021-03-28T18:00:35+02:00
• 28. 3. 2021

Zdroj: Twitter

Aplikace Clubhouse stojí za novým fenoménem, který by se dal popsat jako živý podcast. Dva i více lidí spolu konverzují a poslouchají je stovky i tisíce posluchačů, kteří mohou zapojit po schválení administrátorem konkrétní místnosti. Bohužel je aplikace k dispozici zatím jen pro iOS a aby toho nebylo málo, je pouze na pozvánky. Konkurence tak zbrojí. Twitter je příkladem.

Těžká konkurence pro Clubhouse?

Twitter svou verzi nazval Spaces a je zatím také omezená. Sice lze poslouchat v aplikaci pro Android i iOS, ale vytváření místností je k dispozici jen na iOS pro omezený počet lidí. Připravuje se rozšíření pro všechny platformy, ale jedno podstatné vylepšení se teprve chystá.

Dle náznaků ve zdrojových kódech bude Spaces k dispozici i ve webovém prohlížeči, takže nebude nutné mít mobilní telefon u sebe. Je otázkou, jestli na počítači bude možnost jen poslouchat, nebo se nabídnou i komplexnější možnosti.

Esmhs6DWMAMHF5Z 2688x1862x

Zdroj: Twitter

Twitter ale asi nechce nabídnout jen „kopii“ Clubhouse. Pracuje se také na možnosti zanechání finanční odměny samotným účinkujícím. V tuto chvíli nebude možnost přispět přímo přes sociální síť. Autor místnosti si bude moci zadat své profily na nejrůznějších platformách jako Patreon, případně půjde odměnit i přes PayPal.

Je docela možné, že se nabídnou služby jako Google Pay nebo Apple Pay. Twitter Spaces se tak asi stane finančně zajímavější službou než Clubhouse. Dá se očekávat, že by si Twitter mohl pohrávat i se vstupným do konkrétních místností, ale zatím se jedná jen o náš odhad.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat