Mi Mix 4 Pro Max má být první ohebný smartphone od Xiaomi

Mi Mix 4 Pro Max má být první ohebný smartphone od Xiaomi
2021-03-13T16:30:45+02:00
• 13. 3. 2021

Zdroj: Xiaomi

Doposud jsme se dočkali již mnoha ohebných či skládacích smartphonů, Xiaomi se však prozatím drželo zpátky. Již dříve se objevily fotografie zachycující neznámý smartphone, pravděpodobně od Xiaomi, přičemž by se mohlo jednat o chystaný model Mi Mix 4 Pro Max.

Xiaomi letos uvede nový smartphone řady Mi MIX 4

První skládačka od Xiaomi

I přesto že fotografie byly zachyceny již dříve, jasně ukazují skládací mechanismus směrem dovnitř, podobně jako u Samsung Galaxy Z Fold 2 nebo Huawei Mate X2. V únoru také byl na serveru TEENA spatřen neznámý model s označením M2011J18C. Xiaomi letos údajně plánuje představit hned trojici ohebných smartphonů, je tak možné, že tento model by mohl být právě Mi Mix 4 Pro Max.

Xiaomi Foldable Smartphone 1 719x1280x Xiaomi Foldable Smartphone 2 719x1280x Xiaomi Foldable Smartphone 3 440x783x

Zdroj: mysmartprice.com

Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max by měl tedy dostat ohebný displej. Zdroje však uvádí, že by se mělo jednat o panely od China Star, nikoliv od Samsungu. Úhlopříčka displeje sice přesně známa není, předběžně se ale počítá s 8,03 palcovým hlavním displejem a 6,38 palcovým vnějším displejem. Téměř jistá je také vyšší obnovovací frekvence, tedy alespoň 90-120 Hz.

Řetězec dodavatelů komponent také uvádí, že Mi Mix 4 Pro Max dostane hlavní fotoaparát IMX700 od Sony s velikostí 1/1,28 palce společně s 10x periskopickým objektivem. Téměř s jistotou můžeme také počítat s nadstandardně velkou baterií včetně technologie rychlého nabíjení.

Jak je uvedeno výše, Samsung sice nebude dodavatelem displejů pro tento model, nicméně se počítá s jeho displeji a technologií UTG (Ultra Thin Glass) alespoň u jednoho z dalších ohebných smartphonů od Xiaomi.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat