LastPass pro Android má sedm (ne)bezpečných trackerů

LastPass pro Android má sedm (ne)bezpečných trackerů
2021-03-01T15:00:54+02:00
• 1. 3. 2021

Zdroj: LastPass

Německá firma Exodus, zabývající se bezpečností, při vyšetřování zjistila, že populární aplikace pro správu hesel LastPass shromažďuje a odesílá osobní informace platících uživatelů. Činí tak pomocí sedmi různých vestavěných trackerů. 

LastPass může o vás vědět více, než možná chcete

Ačkoliv LastPass umožňuje se od trackerů odhlásit, samotná existence vestavěného softwaru může představovat pro řadu uživatelů bezpečnostní riziko Trackery dokáží shromažďovat údaje, jako jsou informace o zařízení, mobilní operátor, typ účtu LastPass a reklamní ID Google, které se používají k připojení uživatelských dat mezi jinými aplikacemi a platformami.

Čtyři z těchto trackerů jsou dokonce určeny pro Google Analytics a zprávy o selhání, zatímco ostatní poskytují informace aplikacím AppsFlyes, MixPanel a Segment, přičemž další se specializuje na profilování uživatelů a cílení reklam. 

LastPass

Zdroj: GSMArena, LastPass

Mluvčí společnosti LastPass prohlásil, že všechny trackery slouží ke zlepšení uživatelského zážitku a firma slibuje, že neposílají žádné citlivé uživatelské informace. A pokud trackery v aplikaci nechcete, můžete je deaktivovat tak, že v aplikaci přejdete do podnabídky Ochrana osobních údajů a vypnete je. 

Je samozřejmě hezké, že se tváří LastPass zcela nevinně. Jak nás ale historie učí, mnoho Android aplikací těží hlavně z dat svých uživatelů. Doporučujeme, abyste byli opatrní, kterou aplikaci zrovna instalujete a co vše s ní hodláte sdílet.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat