Huawei letos plánuje vstoupit na trh s elektromobily

Huawei letos plánuje vstoupit na trh s elektromobily
2021-03-02T13:30:52+02:00
• 2. 3. 2021

Zdroj: Huawei

Společnost Huawei jistě není potřeba představovat. Většina z nás jí má spojenou s mobilními telefony. Podle aktuálních informací se ale čínská společnost chce letos prosadit i na trhu s elektromobily.

Huawei vstupuje na trh s elektromobily

Nedávno jsme mohli zaznamenat informaci, že do světa elektromobilů míří i společnost Apple. Podle informací agentury Reuters se chce přidat i Huawei. Elektromobily plánuje prodávat pod stejnou obchodní značkou. Tento krok se zdá být pochopitelným, jelikož prodeje mobilních telefonů výrazně klesly. Děje se tak v důsledku obchodních sankcí, které na společnost uvalily USA.

Huawei vede jednání se státní společností Changan Automobile a dalšími čínskými výrobci, kteří by měli zajistit výrobní procesy. Podle informací od zdrojů pohybujících se v oblasti vývoje by Huawei mohl přijít s prvními elektromobily již tento rok. Podle informací šéf spotřebitelské obchodní divize – Richard Yu, který společnost dovedl k obchodním úspěchům v oblasti výroby smartphonů, chce nyní přesunout zaměření společnosti právě do oblasti elektromobilů.

byd han 1 2000x999x

Zdroj: electrek.co

V Číně zažívá průmysl dodávající elektromobily obrovský nárůst. Očekává se, že růst bude v dalších letech dále posilovat. O vstupu Huawei do světa elektromobilů se v tuto chvíli mluví spíše jako o obchodní alternativě související s klesajícím prodejem mobilních telefonů. Huawei není jediným hráčem, který chce v této oblasti zkusit štěstí. Společnosti Foxconn a Baidu rovněž oznámily, že chtějí v této oblasti prorazit.

byd han 3 1557x773x

Zdroj: oltnews.com

Huawei již získala v Číně čtyři patenty v oblasti elektromobilů. Rovněž má za sebou vývoj řešení v podobě automobilových softwarových systémů a senzorů. Vedle toho spolupracuje se společnostmi Daimler AG a General Motors, které již mají také zkušenosti v tomto odvětví. V roce 2019 Huawei představil světově první 5G komunikační hardware založený na čipu Balong 5000. V loňském roce uvedla čínská automobilka BYD elektromobil, který byl vybaven 5G komunikační technologií, která běžela právě na platformě HarmonyOS od společnosti Huawei.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat