Realme láká na 108MPx senzor, objeví se u Realme 8 Pro

Realme láká na 108MPx senzor, objeví se u Realme 8 Pro
2021-03-02T15:00:04+02:00
• 2. 3. 2021

Zdroj: fonearena.com, realme

Některé společnosti představí všechny podstatné novinky v rámci jedné akce, ale už je poměrně běžné, že se chlubí některými vlastnostmi zvlášť a postupně. Tentokrát společnost Realme měla samostatnou událost zaměřenou na použití 108MPx senzoru od Samsungu, konkrétně model ISOCELL HM2.

Realme 8 Pro

108Mpx senzor se objeví u nadcházejícího modelu Realme 8 Pro, tedy u mobilu střední třídy. Nepůjde jen o nasazení senzoru s takovým rozlišením. Společnost se pochlubila softwarovými novinkami, které mají mobil odlišit od ostatních řešení. Navíc se má mobil díky tomu stát ve střední třídě unikátnějším.

Velikost senzoru se nezměnila a nabízí se stále 1/1.52” s velikostí pixelů 0,7 μm. I zde se bude nabízet spojování 9 pixelů do jednoho, ale o to zde nejde. Například Realme zapracovalo na možnosti zoomování, kdy systém pořídí osm snímků za sebou pro vylepšení ostrosti a následně se má nabídnout 3násobné přiblížení s využitím jen části snímku. Výsledná fotografie bude mít 12 MPx.

gsmarena 003 1200x436x

Zdroj: realme

Mezi další softwarové vychytávky patří možnost pořizování tzv. tilt shift fotografií, což jde vidět na prvním obrázku níže. Výsledek by měl být přirozenější než u efektů některých editačních aplikací. Současně se ale nabídne time lapse video s tímto efektem, což se tak často nevidí u mobilů.

EvdlvIhVoAIJNBt 1200x675x EvdlbwJUcAASJi9 1200x675x Evdjk31UUAAv09W 1200x675x

Zdroj: realme

Realme také zapracovalo na několika efektech pro portrétní fotografie a hlavní novinkou bude Starry Mode, tedy možnost focení noční oblohy. Doba expozice může být až čtyři minuty. Největší novinkou je ale i možnost vytvoření time lapse videa noční oblohy. Společnost upravila celý proces tak, aby se využil integrovaný ISP, což má přinést lepší kvalitu, menší náročnost a sníženou spotřebu.

Realme 8 Pro nabídne zřejmě velmi zajímavé možnost v oblasti focení, ale bude také záležet na ostatních specifikacích a konečné ceně. Na představení mobilu si ale budeme muset počkat, zřejmě do konce tohoto měsíce.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat