Huawei AppGallery roste, i počet vývojářů

Huawei AppGallery roste, i počet vývojářů
2021-03-01T19:39:36+02:00
• 1. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Huawei stále musí řešit komplikace způsobené restrikcemi ze strany USA. Za celou dobu jde vidět, jak tato společnost investuje nemalé prostředky do mnoha sektorů, přičemž obchod s aplikacemi AppGallery vyžaduje největší pozornost. Jedná se totiž o alternativu k Obchodu Play od Googlu. Současně Huawei musí velmi rychle vyvíjet Huawei Mobile Services (HMS) pro vývojáře. Společnost se pochlubila čísly za rok 2020 a jde na nich vidět značný posun.

AppGallery na vzestupu

Dalo by se říci, že společnost Huawei uspěla tam, kde firmy Microsoft i BlackBerry selhaly. Samozřejmě tím myslíme vytvoření alternativního ekosystému, který by byl schopen konkurovat Obchodu Play od Googlu. Sice výrobce v poslední době nepředstavil mnoho smartphonů, tak i současné portfolio je značné.

Investice do AppGallery jdou vidět, jelikož v současné době Huawei registruje 2,3 milionu vývojářů, což je nárůst o 77 % oproti roku 2019. Nejvíce oblíbené hry jsou například AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings a další. Co se týče distribuce aplikací, Huawei hlásí skok o 83 % v meziročním porovnání, přičemž konečné číslo je za rok 2020 přibližně 384 milionů. Firma se chlubí, že je to 500% nárůst.

appgallery huawei mini 1059x974x

Zdroj: Huawei

Huawei dále uvádí, že počet měsíčních aktivních uživatelů je 530 milionů, což je povzbudivé číslo, ale zároveň zmiňuje, že počet registrovaných uživatelů je 42 milionů. I tak zde vidět skok, jelikož v roce 2019 jich byl jeden milion. Čísla jsou brána z regionů jako Evropa, Latinská Amerika, Asie a Tichomoří, Střední východ a v Afrika.

Huawei se rozhodně umí pochlubit, ale ještě to neznamená, že by se firma mohla pouze radovat. Stále bude potřeba nemalých investic a nutnosti vyřešit problémů způsobených restrikcemi.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Kulíšek

2. 3. 2021, 8:25

Je to sice pěkné ale třeba jsem si koupil hodinky Huawei watch GT 2 a mám note 7 tel.rano s postele do koupelny cca 8m a na hodinkách mi ukazují 49 kroků nevím jestli když si koupím i tel.od Huawei jestli to bude lepší 🤔

když je začátek nula tak není problém udělat nárůstu o 80% škoda že se nepochlubi kolik aplikací třeba v těch %mají proti google play

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat