Apple kvůli malé poptávce možná skončí s výrobou iPhonu 12 Mini

Apple kvůli malé poptávce možná skončí s výrobou iPhonu 12 Mini
2021-02-09T19:07:41+02:00
• 10. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple v loňském roce uvedl hned několik iPhonů s číslovkou 12. Kromě klasiky v podobě iPhonu 12, iPhonu 12 Pro a iPhonu 12 Pro Max jsme se po delší době dočkali také plnohodnotného kompaktního iPhonu 12 Mini (recenze), který taktéž zavítal k nám do redakce. Jak se ale ukázalo, prodeje iPhonů 12 Mini jsou mnohem menší, než se původně předpokládalo, a tak Apple nejspíš bude nucen výrazně omezit, nebo dokonce zastavit výrobu onoho kompaktního modelu.

Malé prodeje nutí Apple k zásadním rozhodnutím

Jak uvádí Appleinsider ve své investiční zprávě, Apple omezí výrobní kapacitu iPhonů 12 Mini pro první čtvrtletí roku 2021 až o 11 milionů kusů. Je tedy velice pravděpodobné, že kapacita, která dříve patřila iPhonům 12 Mini, tak nově bude sloužit pro výrobu iPhonů 12 Pro a 12 Pro Max, o které je mnohem větší zájem a jejich prodeje jsou značně vyšší. Tento krok by však trval pouze po prvního pololetí letošního roku, poté se Apple rozhodne, co dál.

iPhone 12 mini

Mini a Max; Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle analytické společnosti CIRP se v listopadu 2020 tvořily prodeje iPhonů 12 Mini pouhých 6 % celkových celkových tržeb Applu, což je vzhledem k ne tolik rozmanitému sortimentu poměrně nízké číslo. Je tedy pochopitelné, že se Apple zaměří spíše na výrobu modelů, ze kterých má větší tržby. Přesunutí výrobní kapacity na jiné modely však neznamená konec prodeje tohoto 5,4 palcového modelu. Dostupné budou i nadále.

Nízké prodeje iPhonu 12 Mini se dají také vysvětlit tím, že dříve ve stejném roce Apple představil také iPhone SE 2020, který se stal velmi populární, díky nízké ceně. Bude tedy zajímavé sledovat, jakým směrem povede cesta takto kompaktních smartphonů, nejen v podání Applu. Objevuje totiž více a více spekulací, že návrat do třídy kompaktních smartphonů chystá také Sony.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat