Instagram vylepšuje zobrazení příběhů na desktopu

Instagram vylepšuje zobrazení příběhů na desktopu
2021-01-31T16:30:59+02:00
• 31. 1. 2021

Zdroj: AndroidCentral

Instagram je od svého počátku primárně určen pro rozhraní mobilních zařízení. V současné době si ale lze kanál příspěvků včetně příběhů (stories) zobrazit i na stolním PC, nebo notebooku. Někteří z vás si možná ještě pamatují časy, kdy byl Instagram přístupný pouze na mobilních telefonech a tabletech.

Webové Instagram příběhy v novém kabátě

To je již dávná minulost. V dnešní době se většina služeb, primárně určených pro mobilní zařízení, přesouvá i na desktopové rozhraní. Je to dané tím, že stále více lidí tráví čas na počítačích při práci z domova.

Instagram včera přinesl vylepšení zobrazení příběhů ve webové verzi. Nejen že příběhy vypadají velmi podobně, jako v mobilní aplikaci, ale také dostaly lepší možnost procházení. To tvoří efekt posuvného pásu, kdy je možné si příběhy prohlížet pomocí tlačítek s šipkami, nebo kliknou na jakýkoliv příběh, čímž se celý pás posune a dojde k načtení příběhu. Samotné šipky zajišťují nejen posouvání pásu s příběhy, ale také procházení jednotlivých částí samotných příběhů.

instagram stories 1894x918x

Zdroj: dotekomanie.cz

Instagram, který je vlastněn mateřskou společností Facebook, se snaží stále svou službu vylepšovat, nicméně jeho primární úsilí se aktuálně zaměřuje na nedávnou novinku- službu Reels, která se snaží konkurovat populární službě TikTok.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat