Google si pohrává s foťákem pod displejem

Google si pohrává s foťákem pod displejem
2020-12-27T17:58:29+02:00
• 28. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Společnosti se snaží již nějakou dobu najít nejlepší umístění přední kamery. Už jsme viděli několik řešení, ať se jednalo o výřezy, otvory nebo výsuvné mechanismy. Pomyslným cílem bylo vždy vytvořit technologii, která by dovolila umístit kamerku přímo pod displej. Po mnoha letech čekání je na trhu první mobil, který nabízí právě selfie foťák pod displejem. Google ale nezůstává stranou a pohrává si s touto myšlenkou.

Pixel s foťákem pod displejem?

Ačkoliv letošní Pixel 5 (recenze) nespadá do kategorie top modelů, tak nabízí poněkud unikátnější technologie i na dnešní dobu. Například se u něj používá displej jako reproduktor. Pod panelem je umístěno zařízení, které vibruje se sklem, díky čemuž se vytváří zvuk. Teoreticky mohl Google použít čtečku otisků prstů v displeji, ale samotná cena by asi narostla. Nyní se ukazuje, že by se jednou mohl objevit Pixel s kamerou pod displejem.

6a0120a5580826970c026bdeb043cb200c 800wi 800x774x

Zdroj: patentlyapple.com

Web Patently Apple objevil několik patentů společnosti Google, které ukazují variace smartphonu, kde není jakákoliv selfie kamera, ani ve výsuvném mechanismu. Schémata naznačují jen použití menšího otvoru nebo části displeje pro reproduktor pro volání. Konkrétně patent popisuje žádnou viditelnou kameru na přední straně, tedy bez otvoru, výřezu nebo výsuvného mechanismu. Sice Google nejde do podrobností, ale zřejmě si pohrává s touto myšlenkou.

Screenshot 77 221x347x

Zdroj: patentlyapple.com

Pokud by Google použil všechny současné technologie, mohl by do displeje umístit kameru, čtečku otisků prstů a také reproduktor. Nabízela by se tak kompletně přední plocha bez jakéhokoliv narušení. Už nyní víme, že právě kamery v displeji budou novým trendem příštího nebo následujícího roku. Google se zřejmě přidá až později.

Zdroje: phonearena.com, patentlyapple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nemělo být napsáno v displeji? Pod displejem bych viděl že je v bradě. Ostatně na závěr to píšete že do displeje lze dát…….. A myslím že pokud to tam bude, je to určitě součástí displeje

Přemysl Vaculík

VIP 28. 12. 2020, 16:13

Pro to se používá spíše výraz „v bradě“. Foťák ve skutečnosti nemůže být v displeji, ale pod ním, jelikož se využívá průchodu světla skrze AMOLED panel. A ve skutečnosti foťáky nejsou součástí displeje.

Máte samozřejmě pravdu. Ale když to budu brát svým pohledem a brát servisní díl displej, je to jeho součástí. A určitě i bude

Přemysl Vaculík

VIP 28. 12. 2020, 16:37

To je spíš horní panel mobilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat