Google nabídne omezení určitého typu reklam

Google nabídne omezení určitého typu reklam
2020-12-13T20:45:00+02:00
• 14. 12. 2020

Zdroj: Google

V poslední době lze pozorovat trend nasazování takzvaného „paywall“, tedy omezení obsahu pro neplatící uživatele. Některé služby nabízejí za jednorázový nebo pravidelný poplatek celý obsah. I tak jsou reklamy stále hlavním zdrojem příjmů pro mnohé služby. V této oblasti lze pozorovat nejrůznější iniciativy, které se snaží nabídnout přiměřené množství reklam. Google má již několik nástrojů na lepší servírování reklamních sdělení, ale nyní rozšiřuje možnosti nastavení.

Google mění styl reklam, textové a obsahové jsou na ústupu

Reklamy a personalizace

Již nyní mnoho webových stránek nabízí možnost upravení reklam, kdy se nemusí používat osobní data pro personalizaci. Díky tomu nebudou reklamy cílené, spíše nahodilé. Google má již nastavená pravidla pro firmy, ale nyní rozšiřuje možnosti pro samotné uživatele.

V rámci nastavení svého Google účtu můžete upřesnit informace, podle kterých se vám zobrazují reklamy, případně některé údaje můžete vymazat nebo zcela změnit. Případně celou funkcionalitu zapnout či vypnout. Vše potřebné najdete na stránce adssettings.google.com/authenticated.

Screenshot 54 814x430x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google v tomto týdnu oznámil, že do nastavení přibydou nové možnosti, pomocí kterých budete moci omezit specificky, jaký typ reklam se nebude zobrazovat. Google začíná v USA se dvěma možnostmi. První se týká zobrazování reklam spojených s alkoholem, druhá směřuje na hazardní hry. Zatím bude novinka dostupná u reklam na Youtube, ale následně dojde k rozšíření na všechny další platformy.

Lubac imagemax 1000x1000 1000x566x

Zdroj: Google

Během roku 2021 začne s rozšiřováním do dalších krajin, přičemž vše bude dostupné právě na adrese adssettings.google.com/authenticated. Zde ale Google upozorňuje, že v některých zemích se možnosti nemusí objevit vzhledem k legislativě, která již může omezovat zobrazování takových reklam. Je docela možné, že Google nezůstane jen u hazardu a alkoholu. Třeba se časem dočkáme i dalších kategorií.

Zdroje: blog.google, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat