Samsung začíná předhánět Google v aktualizacích systému

Samsung začíná předhánět Google v aktualizacích systému
2020-11-14T15:00:21+02:00
• 14. 11. 2020

Zdroj: Dailysabah.com

Pokud jde o aktualizace mobilních operačních systémů, tak Apple je jednoznačně králem, ale to vychází z výhody, že si společnost dělá hardware i software sama. U Androidu je situace komplikovanější zejména z důvodu větší svobody, kdy výrobci mohou dělat nejrůznější modifikace. Ty nakonec protahují a ztěžují aktualizace jako takové. Samozřejmě je zde více proměnných. I proto Google postupně porcuje Android, aby se mohly některé součásti aktualizovat například skrze Obchod Play s menší závislostí na výrobcích. Součástí této strategie jsou i bezpečnostní aktualizace systému. V nich ale můžeme pozorovat zajímavý posun.

Samsung před Googlem?

Ještě před nějakou dobou byl hlavním rivalem v oblasti aktualizací výrobce Essential, jelikož vydával nejen bezpečnostní aktualizace dřív než samotný Google. Bohužel společnost již neexistuje, ale zřejmě se tak trochu formuje nový soupeř. Již nějakou dobu lze pozorovat změnu strategie u Samsungu, který se začíná více starat o svá zařízení. K dokonalosti má aktuální stav ještě daleko, ale například nedávno byla vydaná bezpečnostní aktualizace pro Galaxy Tab S2, tedy pět let starý tablet.

Nyní Samsung vydává prosincovou bezpečnostní aktualizaci pro zařízení, která mají dostupnou beta verzi One UI 3 založenou na Androidu 11. Zatím je nová verze dostupná jen u Galaxy S20+ ve velké Británii a v Německu. Nejzajímavější na této kuriózní situaci je, že prosincová aktualizace vyjde oficiálně pro Google Pixel mobily až za dva až tři týdny.

s20 new beta update 2 1018x2262x s20 new beta update 1 922x2048x

Zdroj: androidpolice.com

Je známo, že právě bezpečnostní aktualizace jsou dodávány společnostem s předstihem, aby je mohly co nejdříve zaslat do zařízení. Bohužel si ale majitelé mobilů musí počkat delší dobu, ale u Samsungu jde sledovat, že v této oblasti bývá rychlejší a někdy předstihne i Google.

Dostupnost prosincové bezpečnostní aktualizace s takovým předstihem může být jen výjimka. Na druhou stranu se může jednat o záměr a Samsung se začíná více starat. Otázkou je, jestli tento trend bude jen u top modelů, nebo se výrobce bude snažit u všech zařízení. Můžeme jen doufat, že si Samsung vytýčil nové bitevní pole, na kterém chce soupeřit s rivalem v podobě společnosti Apple.

Zdroje: sammobile.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat