Nový MacBook Pro, Air a Mac mini podporují 6K displeje

Nový MacBook Pro, Air a Mac mini podporují 6K displeje
2020-11-13T09:30:01+02:00
• 13. 11. 2020

Zdroj: TheVerge

Nový Mac mini a 13palcový MacBook Pro se speciálně navrženým čipem M1 jsou kompatibilní až s 6K displejem, včetně Apple Pro Display XDR. Předchozí generace Mac mini s procesorem Intel a základní 13palcový MacBook Pro s Intel čipem a dvěma porty Thunderbolt 3 podporovala „jen“ 5K rozlišení. 

Nový 13palcový Pro model uveden, nabízí ARM procesor s 20hodinovou výdrží baterie

MacBook Pro, Air a Mac mini získávají podporu 6K

Nový MacBook Air s M1 procesorem taktéž podporuje 6K displej, to samé ale platí i pro MacBook Air s Intel procesorem, který byl vydán na začátku tohoto roku. Podpora 6K displejů se začíná stávat u Applu standardem, protože se rozšiřuje napříč celou Mac řadou. 

6K rozlišení například podporuje 15palcový nebo 16palcový MacBook Pro 2018 a novější, 13palcový MacBook Pro 2020 se čtyřmi Thunderbolt porty, iMac 2019 nebo novější a Mac Pro 2019. Apple Pro Display XDR je také kompatibilní s jakýmkoli Mac modelem s Thunderbolt 3, který je možné spárovat s Blackmagic eGPU. 

MacBook

Zdroj: MacRumors

Nový Mac mini, 13palcový MacBook Pro a MacBook Air jsou první vlaštovky, které pro Apple mají velký význam. Znamenají totiž začátek velkého přechodu na procesory M1, doposud byly používány procesory od Intelu. V červnu na WWDC Apple tvrdil, že vlastní čipy v Mac počítačích nabídnou špičkový výkon a nízkou spotřebu energie. Dále uvedl, že kompletní přechod potrvá přibližně dva roky. 

Apple uvedl, že M1 čip poskytuje 3,5krát rychlejší výkon, až 6krát rychlejší GPU a až 15krát rychlejší strojové učení, přičemž baterie má až dvakrát delší výdrž než doposud.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat