Nokia 5.4 se poodhaluje, specifikace budou zvláštní aktualizováno

Nokia 5.4 se poodhaluje, specifikace budou zvláštní [aktualizováno]
2020-12-07T06:30:52+02:00
• 7. 12. 2020

Zdroj: GSMArena

Aktualizováno 7. 12.

Již přibližně víme, jak bude Nokia 5.4 vypadat, ale ohledně specifikací toho nebylo moc známo. Nyní zde máme informace z důvěryhodnějšího zdroje. Díky tomu můžeme říci, že displej bude mít skutečně 6,39 palců, ale bude se jednat o LCD panel s HD+ rozlišením. V této kategorii se jedná skutečně o nízké rozlišení. O výkon se ale bude starat Snapdragon 662, který bude mít minimálně k dispozici 4 GB RAM.

Na zadní straně bude hlavní 48MPx foťák, přičemž bude k dispozici ještě 5MPx širokoúhlý snímač a dva 2MPx senzory, jeden pro makro fotky a druhý pro určení hloubky ostrosti. Přední strana bude osazena 16MPx kamerkou. Novinka přijde bohužel s Androidem 10, ale asi záhy na to bude dostupná aktualizace na Android 11.

Aktualizováno 5. 12.

Představení Nokie 5.4 se pomalinku blíží, takže se není ani čemu divit, že se objevují další uniklé informace. Nyní zde máme obrázky modelu Nokia TA-1340 (TA-1333) z certifikace FCC. Díky tomu můžeme konstatovat, že přední displej bude mít skutečně otvor v rohu pro kameru. Sice není znázorněn displej nějak přesně, ale vzhledem k tomu, že na spodní straně je nápis Nokia, asi budou v této části rámeček poněkud tlustší.

Nokia TA 1340 user manual 458x608x Nokia TA 1340 user manual 863x595x

Zdroj: gizmochina.com

Zadní sestava kamer bude opět v kruhovém modulu, ale oproti Nokie 5.3 dojde na přesunutí LED přisvícení mimo tuto část. Nebude chybět konektor pro sluchátka. Čtečka otisků prstů bude na zadní straně pod foťáky. K dispozici bude i model se dvěma sloty na SIM kartu, přičemž bude místo i pro paměťovou kartu. Nebudete si tedy muset vybírat, jestli použijete SIM a paměťovku, nebo jen dvě SIM karty. Baterie by měla mít kapacitu 4000 mAh.

Původní článek 30. 11.

Společnost HDM Global, vlastnící značku Nokia, představila v úvodu letošního roku model Nokia 5.3. Vůbec poprvé se nyní dozvídáme první podrobnosti o nástupci Nokii 5.4, která údajně dorazí dříve, než se původně očekávalo.

Nokia 5.4

Zahraniční zdroje uvádí, že na rozdíl od verze 5.3, která měla displej s výřezem ve tvaru kapky, bude mít model 5.4 výřez ve tvaru průstřelu. Kromě toho nabídne větší 6,4palcový displej. Samozřejmě se dočkáme také nového výkonnějšího procesoru, ovšem není jasné, který přesně Nokia použije. 

Nokia 5.4

Nokia 5.3; Zdroj: GSMArena

Nokia 5.4 bude v prodeji ve dvou konfiguracích paměti – 4 GB RAM / 64 GB vnitřní úložiště a 4 GB RAM / 128 GB vnitřní úložiště. Prodávat se budou barevné varianty – modrá a fialová, alespoň ze začátku. Na zadní straně pak budou přítomny čtyři fotoaparáty. 

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat