Google usnadňuje zakázání shromažďování údajů v Gmailu

Google usnadňuje zakázání shromažďování údajů v Gmailu
2020-11-18T18:47:20+02:00
• 19. 11. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google oznámil, že jeho emailová služba Gmail brzy poskytne nové nastavení, které uživatelům umožní rozhodnout se, zda chtějí, aby jejich data byla použita k povolení inteligentních funkcí napříč službami Google. Toto není úplnou novinkou, jelikož možnost deaktivovat tyto inteligentní funkce již byla k dispozici, ale díky novému prostředí by měla pomoci uživatelům lépe pochopit následky, když deaktivují shromažďování a zpracování dat společností Google.

Nové dialogové okno

Google do Gmailu v průběhu času přidal několik chytrých funkcí, jako je inteligentní psaní a záložka Doručená pošta. Mnoho uživatelů nemusí trápit přemýšlení nad důsledky používání těchto funkcí, ani to, jak jsou svázáni se sběrem dat, takže nové nastavení by to mělo trochu lépe pochopit.

1605525548 gmail data 488x481x 1605525543 gmail data 2 488x576x

Zdroj: Neowin.net

Prostředí nastavení bude nově rozděleno do dvou částí:

  • můžete povolit nebo zakázat sběr dat v Gmailu, Google Chatu a Meet, které se použijí ke zlepšení těchto konkrétních prostředí funkcemi, jako je automatická kategorizace e-mailů, inteligentní psaní atd.,
  • můžete povolit sběr dat z Gmailu a souvisejících služeb a přizpůsobit si tak další prostředí Google, jako například připomenutí Google Asistenta, rezervace v restauraci zobrazené v Mapách Google a další.

Google uvádí, že tato možnost výběru bude k dispozici již brzy, ale není však jasné, zda bude toto dialogové okno dostupné při přihlášení do Gmailu, nebo ukryté někde v nastavení.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat