OnePlus přichází o jednoho spoluzakladatele aktualizováno

OnePlus přichází o jednoho spoluzakladatele [aktualizováno]
2020-10-16T19:30:55+02:00
• 16. 10. 2020

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 16. 10.

Ještě na začátku tohoto týdne se objevily zprávy, že z firmy OnePlus odchází spoluzakladatel Carl Pei, ale nedošlo k potvrzení. Důvod byl poměrně jednoduchý. Taková zpráva těsně před představením OnePlus 8T by nevypadala dobře. Nyní ale Carl potvrdil, že odchází ze společnosti. Ve vyjádření uvádí, že si nějaký čas odpočine od práce a následně se vydá za novým dobrodružstvím.

Původní článek 13. 10.

OnePlus je stále poněkud mladou společností, byť je na trhu již pár let. Stále se soustřeďuje jen na několik modelů ročně, ale to se zřejmě změní. Kromě toho jsme se dočkali také nejrůznějšího příslušenství a v dohledné době se zřejmě ukáže několik zcela nových produktů. Ačkoliv se co nevidět představí další top model, tak ve firmě pravděpodobně došlo k zemětřesení.

OnePlus ztrácí spoluzakladatele

Jedním se spoluzakladatelů je Carl Pei, který pomáhal rozběhnout novou značku před sedmi lety a ještě donedávna měl na starost produktovou řadu Nord, která zatím čítá jen jedno zařízení. Několik zdrojů informovalo, že právě Carl Pei opouští společnost a jeho místo převezme Emily Dai, která má na starost indickou pobočku.

Sice společnost ještě ni nepotvrdila, ale dle dostupných informací, Carl Pei se pouští do nové společnosti. Bohužel není známo, o co vlastně půjde, případně jaké produkty očekávat. Nejedná se ale o jedinou změnu v rámci vedení OnePlus. Současný CEO Pete Lau mimo jiné vzal roli v rámci sesterské společnosti Oppo, kde pravděpodobně napomůže s vývojem a prodejem produktů.

https blogs imagesforbescom pamelaambler files 2019 07 Carl Pei Thumb 1200x675 960x540x

Carl Pei; Zdroj: forbes.com

Skoro by se dalo říci, že OnePlus má nyní trochu roztříštěné vedení, ale vzhledem k tomu, že se stále daří produkovat nové modely a v podstatě firma vypadá zdravě, tak se jedná asi o přirozený vývoj. Je tedy otázkou, co Carl Pei odstartuje a jestli opět zamíří do mobilního světa.

Zdroje: androidpolice.com, forbes.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat