Huawei plánuje model Nova 8 SE

Huawei plánuje model Nova 8 SE
2020-10-28T15:00:59+02:00
• 28. 10. 2020

Zdroj: Industryweek.com

Pravděpodobně do konce letošního roku budeme v oficiálně podobě znát model s názvem Nova 8 SE, který je právě dnes součástí obsáhlého úniku. Společnost Huawei odhalila poslední sedmou generaci letos v druhé polovině dubna, takže nového nástupce poznáme v poměrně krátkém časovém rozestupu. Výrobce s čínskými kořeny zapracuje hlavně na kvalitě displeje a prodloužené výdrži baterie.

Dvě verze, vždy s 5G

Základním kamenem údajně bude 6,53palcový displej s FullHD+ rozlišením a založený na OLED technologii. Dvě chystané varianty má především rozlišovat nasazený procesor. Zatímco první verze nabídne procesor Dimensity 720, tak druhý zástupce přijde s ještě lepší čipovou sadou Dimensity 800U od tchajwanského producenta MediaTeku. V obou případech samozřejmě nechybí podpora sítí 5. generace.

Nova 8 SE 1200x517x

Zdroj: GSMArena.com

Bližší hardwarové podrobnosti bohužel neznáme, avšak konfigurace 128GB úložiště + 8GB operační paměť RAM by měla být minimem. Neupřesněná baterie bude alespoň doplněna o technologii rychlého 66W nabíjení. Následně vpředu zaujme místo 16megapixelová kamerka na oblíbené selfie snímky, kdežto záda ponesou čtyři snímače ve složení 48 + 8 + 2 + 2 MPx. Nakonec připravovaný telefon má nižší hmotnost (178 gramů) a užší tělo (7,46 mm).

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat