Trust nabízí do auta 230 V (ne)praktickou nabíječku zkušenost

Trust nabízí do auta 230 V (ne)praktickou nabíječku [zkušenost]
2020-09-27T19:30:17+02:00
• 27. 9. 2020

Zdroj: dotekomanie.cz

2

S neobvyklým příslušenstvím k mobilním telefonům se setkáváme v posledních letech často zvláště díky společnosti Xiaomi, která na svět chrlí obrovské množství různých vychytávek ze světa elektroniky. Není však jedinou firmou, která se zabývá ne příliš obvyklým příslušenstvím k telefonům. Mezi takové patří i značka Trust, která na trhu nabízí měnič napětí do automobilu. Ten jsem měl možnost vyzkoušet a zjistit, zda se taková věc do auta hodí. Ve zkratce, je to velice praktická věc, akorát je lehce neforemná.

Trust 230 V měnič napětí do auta

Zdroj: dotekomanie.cz

Skvělá vychytávka, jen kdyby se dala dobře uchytit

Trust 230V měnič napětí do automobilu dělá přesně to, jak se jmenuje. Mění tedy napětí z 12V zásuvky v autě na 230 V. Díky tomu můžete snadno nabíjet chytrý telefon rychle a účinně. Skrze 12V nabíječku to běžně trvá déle, než jste zvyklí a na rychlonabíjení můžete rovnou zapomenout. Pokud je však použita měnič napětí, můžete nabít svůj telefon rychle, tak jak jste zvyklí. Kromě telefonu můžete prostřednictvím auta a měniče od Trustu napájet i další zařízení, jako jsou například notebooky či další.

Trust 230 V měnič napětí do auta

Zdroj: dotekomanie.cz

Zařízení od Trustu nabízí výkon 150 W s maximálním dočasným příkonem 300 W. Kromě standardní zásuvky je zde dostupný i USB port pro nabíjení dalšího zařízení. Zde je výstup 10 W a 2,1 A. Kromě těchto dvou výstupů nabízí i několik funkcí: přepěťovou ochranou a ochranou funkci proti přehřátí. Nechybí ani funkce automatického vypnutí pro prevenci poškození automobilu nebo vybití autobaterie. O chlazení se stará větráček, který za jízdy nelze nepřeslechnout, nejde však o nic příliš hlučného a natolik otravného, aby zařízení nešlo použít a přitom nebylo možné soustředěně řídit.

Trust 230 V měnič napětí do auta

Zdroj: dotekomanie.cz

Po zapojení pomocí zástrčky do autozásuvky je nutné zmáčknout zapínací tlačítko na boční části, poté se rozsvítí modré osvětlení v horní části přístroje a zapínací tlačítko bude svítit zeleně. Ve stejnou chvíli se spustí i větrák, který je však tichý a začne se projevovat až po nějaké době, když je z měniče napětí předávána energie do nabíjených zařízení. Při delším nabíjení, více než 45 minut, je při dotyku cítit teplo za zařízení, nejedná se však o nic excesivního.

Trust 230 V má však výraznou nevýhodu ve své robustnosti. Na výšku má 16,5 cm a na šířku 7 cm, což mi ve voze Fiat Bravo II 2011 nezapadalo do žádné přihrádky u řadící páky ani do nápojových držáků. Napájecí kabel není nikterak dlouho a umístit zařízení na sedačku vedle řidiče nebylo tedy možné. Umístění zařízení je tedy komplikované a není vhodné do každého auta.

Trust 230 V měnič napětí do auta

Zdroj: dotekomanie.cz

Ačkoli využitelnost zařízení v automobilu je nesporná, zvláště pro nabíjení chytrých telefonů, kteří spotřebovávají hodně baterie zvláště při zapnuté navigaci, tak Trust přišel na trh s věcí, která je velice praktická. Svými rozměry však nebude snadno sedět do každého auta. Nemůžete ho umístit ani před řadící páku, jelikož kvůli své výšce by překážel ve snadném přístupu k ní.

Pokud máte za řadící pákou dostatečný prostor a zařízení od Trustu by neblokovalo přístup například k ovládání klimatizace či k dalším prvkům na ovládacím panelu, je právě Trust 230 V měnič napětí do auta velice žádaným spolucestujícím do auta. Pokud však zápolíte s dostatkem místa u řadící páky, nemá pro cenu funkčního leč rozměrného společníka na cesty za cenu kolem 800 Kč pořizovat.

Trust 230 V měnič napětí do auta

Za zapůjčení výrobku Trust děkujeme společnosti Phoenix Communication.

Trust 230 V Power Socket do auta si můžete pořídit již od 800 Kč

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ladislav Polický

28. 9. 2020, 17:02

Proč bych měl v autě zapomenout na rychlé nabíjení? Autonabíječky s podporou QC3.0 jsou na trhu dávno běžně dostupné.

Už dávno existují prodlužovačky do zásuvky v autě ( 1m, 2m ), stejně tak mám v klasické nabiječce telefonu kabel USB-C o délce 2m, takže ten měnič 12/220 V můžu v autě umístit kamkoliv.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat