Siri bude umět česky, Apple hledá zaměstnance

Siri bude umět česky, Apple hledá zaměstnance
2020-09-30T16:30:57+02:00
• 30. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple hledá nové analytiky na pozici Siri Annotation. Kandidátů hledá ale hned několik, konkrétně na jazyky, které hlasový asistent aktuálně podporuje. To naznačuje, že se pracuje na zásadním rozšíření dostupnosti Siri.

Siri konečně v češtině

Jmenovitě Apple hledá lidi, kteří hovoří plynně ukrajinsky, maďarsky, slovensky, česky, chorvatsky, řecky, vlámsky, rumunsky, a jak zdůrazňuje ThinkApple, polsky. Společnost ale najímá i kandidáty hovořící indonésky a vietnamsky v Singapuru. 

Siri

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak je popsáno v inzerátu, kandidát bude analyzovat hlasové příkazy pro asistentku v daném jazyce a následně bude asistentku učit. Konkrétně pro náš trh je vyžadována plynulá znalost češtiny nejen slovem, ale písmem i poslechem. 

„Jako analytik anotací budete poslouchat a přepisovat zvukové soubory a hodnotit odezvu a používání jazyka Siri od zákazníků, kteří se přihlásili ke klasifikačnímu programu.“

Tyto druhy hodnocení Siri dříve prováděly smluvní společnosti třetích stran. Apple se ale po letech rozhodl vzít práci pod vlastní křídla, konkrétně od roku 2019. ‌Siri‌ je v současné době ve více než 37 zemích a seznam je k dispozici na webových stránkách společnosti Apple. Jazyky, které fungují s aplikací Překladač, jsou omezenější a zahrnují arabštinu, mandarinštinu čínštinu, angličtinu, francouzštinu, němčinu, italštinu, japonštinu, korejštinu, portugalštinu, ruštinu a španělštinu.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat