iOS 14 – nastavení výchozích aplikací nevydrží po restartování

iOS 14 – nastavení výchozích aplikací nevydrží po restartování
2020-09-19T16:30:36+02:00
• 19. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jednou z nových funkcí v systému iOS 14 je možnost změnit výchozího mailového klienta nebo prohlížeč na alternativu třetí strany. Například si tak jako výchozí prohlížeč můžete zvolit Chrome nebo Edge. Naopak v případě mailového klienta třeba Outlook. 

iOS 14 má první chybu

Apple se snažil nový operační systém opravdu vyladit, což se mu do jisté míry povedlo. iOS 14 naprosto skvělé běží na několik let starém iPhone SE (osobně vyzkoušeno). Bohužel ani letošní verze se neobešla bez prvních vážných much. Chyba, o které se budeme nyní bavit, způsobuje, že se výchozí nastavení prohlížeče nebo mailového klienta po restartu zařízení resetuje na Mail a Safari.

iOS 14

Zdroj: 9to5Mac

Jak jsem již uvedl výše, iOS 14 přináší uživatelům možnost nastavit si aplikace třetích stran jako výchozí. Problém nastává ve chvíli, kdy iPhone nebo iPad restartujete. V tu chvíli se výchozí nastavení aplikací třetích stran anuluje. To v praxi znamená, že se prohlížeč a mailový klient opět vrátí do původní sestavy – Safari a Mail. 

Téměř jde o nějakou chybu na straně Applu, protože problém ovlivňuje aplikace od různých společností včetně Google, Microsoft a další. Uživatelé si také všimli, že pokud změníte výchozí e-mailovou aplikaci, ale ponecháte výchozí aplikaci prohlížeče Safari, nadále se odkazy v Safari budou otevírat skrze Mail. Apple již nyní pracuje na nové aktualizaci, která by měla některé chyby opravit. Doufejme tedy, že dojde na opravu i tohoto problému. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat