Google představuje verifikované hovory v aplikaci Telefon

Google představuje verifikované hovory v aplikaci Telefon
2020-09-08T18:00:47+02:00
• 8. 9. 2020

Zdroj: Google

Již od června se ví, že Google zavede funkci verifikovaných telefonních hovorů, které mají napomoci s bojem proti podvodným telefonátům a také spamu. Dnes jsme se dočkali oficiálního představení této novinky, která je rozhodně užitečná, ale bude trvat nějakou dobu, než se rozšíří a bude lépe fungovat.

Ověřené příchozí hovory

Google se snaží bojovat proti nevyžádaným hovorům a také spamu již delší dobu. Například aplikace Telefon umožňuje zobrazení názvu firmy, která vám volá, aniž byste ji museli mít uloženou ve svých kontaktech. Využívá jednoduše vlastní databázi firem, které si nastavili vlastní telefonní číslo.

Dnešní novinka tuto funkci značně rozšiřuje. Nejenže aplikace zobrazí název společnosti, ale k dispozici je také odznáček ověření. Aby toho nebylo málo, navíc se dozvíte důvod, proč vám firma volá. Příklady jde vidět níže, kde letecká společnost rovnou informuje o změně času letu.

2 Travel Airline2xmax 2000x2000 965x1560x 1 Banking Global2xmax 2000x2000 965x1560x 4 Food Delivery2xmax 2000x2000 965x1560x

Zdroj: Google

Google spolupracuje na novince se společnostmi jako Neustar, Five9, Vonage, Aspect, Bandwidth, Prestus, Telecall a JustCall, které napomáhají k zavedení funkce u firem. Google již provedl pilotní test , který dopadl na výbornou. V tuto chvíli bude funkce dostupná v zemích jako USA, Brazílie, Mexiko, Španělsko a Indie, přičemž další budou následovat.

Aplikace Google Telefon – nahrávání hovorů dostupné pro některé mobily

Kromě toho Google potvrdil, že aplikace Telefon bude dostupnější pro více telefonů. Dostupnost se ostatně rozšiřuje, jak vás pravidelně informujeme.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat