Google zavede funkci verifikovaných hovorů

Google zavede funkci verifikovaných hovorů
2020-06-25T21:39:11+02:00
• 26. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Aplikace na telefonování ve smartphonech nenabízí jen tuto základní funkci. Společnosti se snaží pracovat na nejrůznějších vychytávkách, které například varují před spamem, případně se snaží identifikovat telefonní číslo. V takovém případě se nezobrazí jen několik číslic, ale rovnou se ukáže název společnosti. Sice Google pracuje zejména na funkcích proti spamu, tak nyní se ukazuje, že v aplikaci Telefon přibude funkce verifikovaných hovorů.

Verifikované hovory od firem

Google připravuje funkci, která může zobrazit uživateli u telefonního čísla, které se vám snaží dovolat, název společnosti, její logo a dokonce důvod, proč vám volá. Vše pracuje na principu spolupráce společností s Googlem, přičemž musí projít přes proces schválení.

Pro firmy to znamená, že na dedikovaný server Verified Calls musí firma zaslat své telefonní číslo, číslo volaného a také důvod, proč bude hovor uskutečněn. Google následně zašle tuto informaci do telefonní aplikace. Jakmile firma bude volat na dané telefonní číslo, dojde k ověření všech dat a uživateli se zobrazí informace výše uvedené. Na nich je právě nejzajímavější to, že se ihned uživatel dozví, proč je mu voláno. Může se jedna i nejrůznější informace, například dodávka zboží, naplánování opravy a podobně.

unnamed 6 180x180x

Zdroj: Google

Jakmile dojde k takovému hovoru, Google vymaže všechna data. Respektive uvádí, že nebude zaznamenávat telefonní číslo volaného, takže se nemusíte bát, že by takto Google sbíral další data. Jedná se tedy jen o službu na omezení spamu a případných podvodů.

Odhadujeme, že tato novinka bude první spuštěna v USA, následně by došlo na rozšíření. Zatím ale nebyla zaznamenána, respektive ji Google pravděpodobně plánuje. Aplikace Telefon by měla později nabídnout i možnost vypnutí funkce verifikovaných hovorů.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Dalibor Borroun Češek

27. 6. 2020, 12:26

Evidentně něco funguje už i u nás, při zadání čísla na finanční úřad, které nemám uložené se mi v tel. app ukazuje místo čísla, že jsem volal FÚ… A při příchozím hovoru z katastrálního úřadu se mi taky ukázalo kdo volá, aniž bych měl číslo uložené. Mám nokia 8 s androidem 9.

Přemysl Vaculík

VIP 27. 6. 2020, 14:08

To tu funguje dlouho, ale o tom není článek.

Tohle už z části umí některé Samsung telefony

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat