Fitbit Sense získává certifikaci pro EKG v EU

Fitbit Sense získává certifikaci pro EKG v EU
2020-09-14T11:30:05+02:00
• 14. 9. 2020

Zdroj: Fitbit

Dnešní chytré hodinky a náramky již poměrně běžně disponují senzorem pro měření srdečního tepu. Takovou možnost najdeme i u zařízení s cenou pod tisíc korun. Společnosti se snaží posunout vlastnosti chytrých hodinek na novou úroveň s novým senzorem EKG. Bohužel nelze novinku jen tak implementovat a je mnohdy nutné získat patřičnou certifikaci. Fitbit takovou dostal.

EKG u Fitbit

Společnost Fitbit nás dnes informovala, že se jí podařilo získat certifikaci od Conformité Européenne (CE) pro novinku Fitbit Sense. Díky tomu budou moci majitelé hodinek maximálně využít potenciál. Díky EKG mohou hodinky posoudit srdeční rytmus a detekovat například fibrilaci síní. Na základě získaných dat je možné toto onemocnění identifikovat již v zárodku, respektive uživatel může být mnohem dříve upozorněn na toto onemocnění, které postihuje 33 milionů lidí po celém světě každý rok.

„Pomáhat lidem lépe porozumět a řídit své srdeční zdraví bylo vždy prioritou společností Fitbit. Aplikace EKG je navržena pro ty, kteří se chtějí dozvědět více o svém zdraví a následně probrat svá zjištění s lékařem,“ sdělil Eric Friedman, spoluzakladatel a CTO společnosti Fitbit a dodává „včasné odhalení fibrilace síní je zásadní a jsem neuvěřitelně nadšený, že tyto inovace zpřístupňujeme lidem po celém světě. Pomohou jim zlepšit srdeční zdraví, předcházet závažným komplikacím a mají i potenciál zachraňovat životy.“

U hodinek při aktivaci EKG stačí podržet dvěma prsty kovový rámeček a po třiceti sekundách je vytvořen zápis. Ten mohou jednoduše sdílet se svým lékařem, který tak může rozhodnout, jestli je nutné další vyšetření. Společnost se dokonce chlubí, že jejich algoritmus byl neomylný ve 100 % případů. Fitbit Sense se ještě u nás neprodává, ale pokud si jej na konci měsíce zakoupíte, budete již moci využít možnost měření EKG včas a v domácích podmínkách.

HEUREKAFitbit Sense na Heureka.czFitbit SenseCena od 5 489 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)
Fitbit Sense 3QTR Core Carbon Graphite ECG Afib SH 2000x2000x

Zdroj: Fitbit

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat