Apple získal vzorky skládacích displejů

Apple získal vzorky skládacích displejů
2020-09-19T11:30:17+02:00
• 19. 9. 2020

Zdroj: MacRumors

Společnost Samsung údajně poskytne několik vzorků skládacích displejů pro potenciální budoucí iPhone. Je to samozřejmě logické, neboť Apple už v minulosti u ní poptával OLED a LCD panely.

Apple by měl ve svém prvním skládacím telefonu používat displeje od Samsungu. Je to vcelku logické, neboť v této technologii je právě jihokorejský výrobce ze všech firem na světe nejdále. Americký konkurent zřejmě obdrží velký počet skládacích displejů, který bude sloužit jako vzorek k otestování. Samsung by pak Applu měl dodávat panely po dobu jednoho roku. Podle zahraničních médií se dokonce brzy podepíše první velká objednávka. 

Apple pracuje na svém skládacím telefonu

Už v loňském roce bylo oznámeno, že Samsung hodlá dodávat svou technologii i jiným konkurenčním společnostem, včetně Applu. Jelikož americký gigant již obdržel první vzorky, je více než jasné, že na svém skládacím telefonu skutečně pracuje. Na trh by pak mohl dorazit už příští rok. 

Apple

Zdroj: MacRumors

Že Samsung bude dodávat skládací panely Applu, není žádným překvapením. Již v minulosti byl klíčovým dodavatelem a naposledy poskytoval i OLED displeje. Jihokorejská společnost má v úmyslu dominovat na trhu skládacích displejů jako dodavatel, takže zvažovala krok ohledně zvýšení výroby na 10 mil. kusů ročně v závislosti na poptávce.

Zdroj: macrumors.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat