Mozilla dělá čistku u Firefoxu pro Android

Mozilla dělá čistku u Firefoxu pro Android
2020-07-03T16:30:13+02:00
• 3. 7. 2020

Zdroj: Mozilla

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy většina lidí používala jeden webový prohlížeč a jen pár jedinců kolem vás zkoušelo nejrůznější alternativy. Doby, kdy Internet Explorer vládl, jsou dávno pryč. Dnes je trh dostatečně konkurenceschopný a nabízí se mnoho možností, a to i v případě Androidu. Zde dokonce najdete různé verze v případě jednoho prohlížeče. Firmy totiž rády nabízí vývojářské a nestabilní varianty pro vyzkoušení a otestování. Mozilla není výjimkou, ale nyní zavádí nový řád v případě Firefoxu.

Jen tři verze Firexu a jedna bonusová navíc

Možná víte, že Chrome je k dispozici ve stabilní verzi, v betě, vývojářské verzi a také ve velmi nestabilní, která nese název Canary. Něco podobného najdeme i u Firefoxu, který se kromě stabilní varianty nabízí také v podobě Firefox Beta, Firefox Nightly, Firefox Preview a Firefox Preview Nightly. K tomu je ještě nutné započítat Firefox Focus, což je více méně experiment.

unnamed 4 1 360x360x

Zdroj: Mozilla

Mozilla se rozhodla, že v těchto verzích udělá pořádek. Dojde na změnu značení a jedna verze bude odstraněna. Konkrétně se musíme rozloučit Firefox Preview Nightly. Aplikace bude nadále fungovat, jen už nedostane jakoukoliv aktualizaci. Firefox Preview se změní na Firefox Nightly. Firefox Beta se nezmění.

Pokud tedy bude chtít vyzkoušet chystané novinky, stáhněte si Firefox Beta. Jestliže chcete zkoušet experimenty a nevadí vám každodenní aktualizace, nainstalujte si Firefox Nightly. Jak již bylo řečeno, Firefox Focus se nemění a zůstává u něj vše při starém.

logo-app Firefox pro Android Mozilla Zdarma ANDROID logo-app Firefox Beta pro Android Mozilla Zdarma ANDROID logo-app Firefox Preview Mozilla Zdarma ANDROID logo-app Firefox Focus: The privacy browser Mozilla Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat