iPhone 12 Pro bude umět natáček 4K videa až při 240fps

iPhone 12 Pro bude umět natáček 4K videa až při 240fps
2020-07-03T09:35:50+02:00
• 3. 7. 2020

Zdroj: EverythingApplePro video

Hned několik leakerů přišlo se zprávou, že letošní iPhone 12 může nabídnout dva nové režimy fotoaparátu. S těmito informacemi přišel zahraniční YouTube kanál EverythingApplePro a leaker Max Weinbach. 

iPhone 12 Pro bude mít exkluzivní režimy

Konkrétně oba leakeři uvádí, že majitelé iPhone 12 budou moci nově nahrávat videa v rozlišení 4K s rychlostí až 120 snímků za sekundu a 240 snímků za sekundu (tzv. fps). Tato funkcionalita by měla být logicky exkluzivitou pouze pro modely 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. 

iPhone 12

Zdroj: MacRumors

Max Weinbach pak na svém twitterovém profilu uvedl, že nativní aplikaci Fotoaparát v podstatě „rozebral“ a našel v nich právě odkazy na výše zmíněné režimy fotoaparátu. Skutečnost, že Apple na těchto novinkách pracuje, pak potvrdil Weinbachovi anonymní zdroj. Letos by se funkcionality měly objevit pouze pro modely vyšší třídy, v budoucnu se mohou objevit i na levnějších iPhonech. 

Nebude se ale jednat o jediné vylepšení fotoaparátu. Letošní generace by totiž měla dorazit také s 3D senzorem, tedy s technologií LiDAR, kterou Apple poprvé implementoval do iPad Pro 2020. Nové režimy ale budou mít cosi společného s čipem A14. Aktuální modely jsou omezeny na 4K při 60fps a 1080p při 240fps. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat