Apple rozdal ceny Design Award 2020

Apple rozdal ceny Design Award 2020
2020-07-03T08:00:27+02:00
• 3. 7. 2020

Zdroj: Apple.com

Poslední vývojářská konference skončila teprve před pár dny a společnost Apple tradičně celý kolotoč ukončila vyhlášením cen Design Award pro letošní rok. Každoroční akce má kořeny v roce 1990, ale až od roku 2003 je udělována drobná pozornost z dílny Sparkfactor Design v podobě hliníkové kostky o rozměru 10x10x10 cm a váze 1 575 gramů. Ke všemu viditelné logo nakousnutého jablka svítí při dotyku. Kalifornský výrobce tímto oceňuje nejlepší a nejinovativnější aplikace po každé z jiných kategorií.

Letos v širokém záběru

Apple v tomto roce vybral celkem 8 vítězů a první čtveřice pochází z kategorie aplikací. Zmínku si zaslouží aplikace Darkroom, jakožto profesionální editor fotografií a videí s jednoduchým ovládáním, který by mohl klidně zabodovat i u profesionálních fotografů. Další zajímavá aplikace StaffPad slouží jako notový sešit a je úzce spojena s Apple Pencil. Ve výběru se také objevuje aplikace Looom nebo Shapr 3D CAD modeling.

Druhá polovina zástupců pochází ze segmentu herního průmyslu a všechny vítězné hry zachycují určitý příběh. Za zvýšenou pozornost určitě stojí hry Where Cards Fall nebo Sky: Children of the Light, které vynikají velmi slušným zpracováním. Osmičku uzavírají hry Song of Bloom a Sayonara Wild Hearts. Nakonec k této příležitosti si Apple připravil i video na oficiálních stránkách.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat