iPhone 12 nebude mít OLED panely od BOE

iPhone 12 nebude mít OLED panely od BOE
2020-07-01T21:51:00+02:00
• 2. 7. 2020

Zdroj: EverythingApplePro video

1

Apple tak nějak v hloubi duše doufal, že některé letošní modely iPhone 12 budou používat OLED panely pocházející od výrobce BOE. Tento výrobce však nebude dodavatelem prvních objednávek kvůli výrobním problémům. 

iPhone 12 bude naštěstí vydán včas

Vzniklá situace je pro Apple velmi problematická, neboť je už nyní potřeba dávat dohromady první díly pro iPhone 12. Kvůli výrobním problémům BOE také bude muset být společnost i nadále závislá na konkurenčním dodavatelem Samsung, od kterého se již několik let snaží odpoutat. 

V letošním roce plánuje firma představit hned čtyři iPhony s OLED displejem. Konkrétně se máme dočkat 5,4palcového, 2x 6,1palcového a 6,7palcového modelu. První dva zmíněné telefony budou dostupnějšími variantami, zatímco ostatní budou spadat do vyšší třídy s přídavkem Pro. 

iPhone 12

Zdroj: MacRumors

Hlavním dodavatelem OLED panelů se tedy i letos stane Samsung Display, který svou technologii nabídne pro všechny nové iPhony. BOE a LG Display pak vyvíjí OLED displeje pro základní 6,1palcový model. BOE neuspěl ihned při prvním testu, přesně v bodě spuštění displeje. Dodavatel neuspokojil jen Apple, ale také zmíněný Samsung. Podle dosavadních zpráv má společnost poslat oběma firmám novou dodávku. Ta by se ale měla dostavit až ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. 

Apple tedy u LG Display zvedl původní poptávku na 25 mil. kusů z původně plánovaných 18 mil. pro levnější 6,1palcový model. Očekává se, že Samsung Display dodá až 20 mil. jednotek pro 5,4palcový iPhone, 18 mil. pro 6,1palcový a 24 mil. pro 6,7palcový iPhone. 

Naštěstí pro Apple nebude mít výrobní selhání BOE významný dopad na datum vydání iPhone 12, neboť se může spolehnout na Samsung Display a LG Display. Některé zdroje ale začínají uvádět, že společnost nepředstaví všechny modely hned v září, ale některé také v říjnu letošního roku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 2. 7. 2020, 8:56

iPhone 12 vyjde v Září a zbytek ale až v Listopadě. S tím že v prodeji má být až v prosinci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat