Google Lens míří do další aplikace

Google Lens míří do další aplikace
2020-07-28T20:56:57+02:00
• 29. 7. 2020

Zdroj: Google

Google Lens je služba, která dokáže na základě fotografií identifikovat objekty a také detekovat texty. Společnost zde používá své pokročilé algoritmy a strojové učení, díky čemuž se neustále vylepšuje. Google na ní neustále pracuje, o čemž svědčí nový vzdělávací mód. Kromě toho se nejedná jen o samostatnou aplikaci. Najdeme ji integrovanou do jiných, přičemž i další výrobci ji začleňují do svých výtvorů. Brzy ji najdete i v klávesnici Gboard.

Gboard a Google Lens

Je pochopitelné, když Lens najdete v aplikaci na focení, ve fotkách a například ve vyhledávání, ale asi byste tuto službu nečekali v klávesnici. Její integrace zde není nijak nápadná a možná ani nevíte, jestli nejste zapojeni do testování. Novinka totiž ještě není dostupná ve stabilní verzi.

Google Lens se objevuje v doplňkových možnostech klávesnice. Při základním zobrazení stačí kliknout na tři tečky v horním řádku služeb, kde třeba najdete GIF obrázky a podobně. V následném zobrazení jsou v tuto chvíli dostupné možnosti jako režim jedné ruky, motiv, úprava textu, sdílení, překlad a plovoucí zobrazení. Právě poslední položka je nahrazena u některých za Google Lens.

google lens gboard 1 1080x2160x

Zdroj: 9to5google.com

Po spuštění z klávesnice se aplikace nastartuje v textovém režimu, díky kterému umí identifikovat text skrze kameru. Dále se nabízí možnost kopírování, kopírování do počítače, poslech, překlad nebo vyhledávání. Jedná se o poměrně netradiční možnost a asi by ji zde jen tak někdo nehledal.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat