Do Česka zamíří Xiaomi Mi TV Stick

Do Česka zamíří Xiaomi Mi TV Stick
2020-07-17T15:00:58+02:00
• 17. 7. 2020

Zdroj: Xiaomi

2

Xiaomi v tomto týdnu znovu představilo některé produkty pro globální trh. Objevila se i novinka v podobě Xiaomi Mi TV Stick, což je malé zařízení, které se zapojí přes HDMI konektor do televize. V podstatě díky tomu můžete mít z jakékoliv televize chytrou s Android TV.

Xiaomi Mi TV Stick

Novinka přichází s dálkovým ovladačem, s kterým se spojuje přes Bluetooth 4.2. Nepoužívá se běžnější infračervená technologie z několika důvodů. Xiaomi Mi TV Stick se většinou bude zapojovat zezadu k TV, takže by zde nebyla přímá viditelnost, a navíc dochází k přenosu dat. Ovladač totiž podporuje chytrého asistenta, takže se musí přenášet data. Ovladač je následně dobíjen přes microUSB konektor.

Mi TV Stick 1024x736x

Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Mi TV Stick disponuje systémem Android TV (Android 9). Je zde ale omezení, které je spojeno se spotřebou energie a obsažených hardwarem. Zařízení je vybaveno čtyřjádrovým procesorem, který má k dispozici 1 GB RAM a 8GB úložiště. To dostačuje na běžné streamovací aplikace. Je podporováno Full HD rozlišení s 60 snímky za sekundu, byť Xiaomi Mi TV Stick má v sobě HDMI 2.0. Pro připojení k internetu je zde Wi -Fi 5 (ac).

Pro přehrávání videí je zde podpora pro VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1/2/4, Real8/9/10 a formáty RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, MP4. Mezi bonusové funkce patří DOLBY a DTS, případně lze použít Xiaomi Mi TV Stick jako Chromecast. České zastoupení společnost potvrdilo příchod na český trh, ale zatím neuvedlo koncovou cenu. Nám se podařilo zjistit, že by se novinka mohla prodávat za cenu okolo 1500 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Marek Tesař

19. 7. 2020, 9:12

Android TV mám už spoustu let. Jsem naprosto spokojen a funguje výborně.

Martin Jeřábek

VIP 17. 7. 2020, 16:57

Tohle bych do žádné tv nechtěl, Android je takový zmetek v TV podobě že to svět neviděl, zlatý WebOS který používá LG tv. A mít android 9 😂 to je sen každého.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat