Motorola Edge+ má vážné problémy s displejem

Motorola Edge+ má vážné problémy s displejem
2020-06-18T16:30:44+02:00
• 18. 6. 2020

Motorola Edge Plus; Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Motorola Edge+ měla vrátit společnosti určitý „drive“ na poli vlajkových modelů. Právě od této kategorie si výrobce dal pauzu, neboť konkurence je velice silná a drsná. Telefon nabízí všechny hardwarové specifikace ke konkurence schopnosti společnosti Samsung. Navíc přišel s krásným a novým designem a cenou pohybující se kolem 33 000 Kč vč. DPH. Prvotní recenze zahraničních technologických webů byla kladná. 

Motorola Edge+ má velmi vážné problémy

Po několika týdnech si ale začali uživatelé stěžovat na vážné problémy spjaté se zakřivením displeje. Konkrétně na konci května majitelé Edge+ zveřejnili na fórech Motoroly stížnosti, že po delším používání telefonu se na panelu objevily fialové skvrny. Jakmile nechal uživatel telefon odpočinout/vychladnout, skvrny zmizely. Po delší době se ale opět znovu objevily. 

Další uživatelé pak zaznamenali také zelený odstín. Od prvotní stížnosti je vlákno dlouhé sedm stránek a na přiložených fotografiích vypadá zařízení v hodnotě 33 000 Kč velmi bledě. Inu, posuďte sami. 

Motorola Edge+ Motorola Edge+ Motorola Edge+

Zdroj: droid-life

Správce fóra byl v pravidelném kontaktu se všemi lidmi, kteří měli výše zmíněné problémy. Asi před týdnem společnost prohlásila, že tyto neduhy opraví následující aktualizace softwaru. Instalační balíček skutečně dorazil s označením QPB30.188-48. Dle poznámek se uživatelé dočkali vylepšeného fotoaparátu a roamingu, červené bezpečnostní opravy systému Android a vylepšeného kontrastu a jasu displeje. 

100% řešení v nedohlednu

Někteří uživatelé následně prohlásili, že po nainstalování nové aktualizace byly problémy eliminovány. Bohužel se stále našli tací, u kterých barevné skvrny setrvaly. Dokonce se zdá, že se problém objeví ve chvíli, kdy uživatel sleduje video nebo zařízení delší dobu používá. Dalším hřebíčkem do rakve jsou náhradní telefony, které mají stejný problém. 

Společnost Motorola se k celé události vyjádřila a prohlásila:

„Jsme si vědomi těchto ojedinělých zpráv o Edge+. Domníváme se, že aktualizace softwaru problém vyřeší. Pokud se však u některých chyba bude i nadále zobrazovat, jsme připraveni na kompenzaci“.

Jinými slovy, Motorola o problému ví, pracuje na něm a je otevřena záručním listům. Osobně bych se chvíli modelu Motorola Edge+ vyhnul, alespoň do chvíle, než společnost problém kompletně opraví.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Danny Woliński

27. 12. 2020, 10:20

Mam stejny problem. Telefon je fakt pecka ale tohle je prostě nejhorší co se může stát ale i bez příčiny! Výměna telefonu přes Verizon je zbytečná, každý další model má stejný problém s displejem. Oprava zatím není možná a update softwaru zatím neodstraníl problemu :(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat