Microsoft uzavírá své kamenné obchody

Microsoft uzavírá své kamenné obchody
2020-06-27T19:24:45+02:00
• 28. 6. 2020

Zdroj: Neowin

Většina maloobchodníků začíná pomalu a opatrně otevírat své kamenné obchody, společnost Microsoft oznámila, že natrvalo vyřadí z provozu drtivou většinu svých prodejen. Budou existovat výjimku, kterých se zavření týkat nebude. Řeč je o městských centrech, včetně Londýna, New Yorku, Sydney a Washington. Zbytek ale ze světa zemského nadobro zmizí. 

Microsoft přechází do online prostředí

Firma následně napsala tiskovou zprávu, ve které uvedla, že hrstka míst, která zůstanou v provozu, se promění v Microsoft Experience Centers. Nemělo by tedy jít o standardní obchody, ale v podstatě o místa pro interakci s produkty a kurzy, bez skutečného aspektu nákupu. 

Microsoft

Zdroj: Neowin

Ve svém příspěvku, velmi optimisticky nazvaném „Microsoft Store announces new approach to retail“, vysvětluje své kroky. Plánované odstavení lokalit v důsledku výskytu COVID-19 vše spíše rychleji zprocesovalo. Skutečně o uzavření svých obchodů společnost uvažovala několik měsíců před vypuknutím pandemie koronavirus. 

„Náš prodej se rozrostl výhradně v online prostředí, protože naše portfolio produktů se vyvinulo převážně do digitálních nabídek. Kromě toho náš talentovaný tým prokázal úspěch v poskytování služeb zákazníkům mimo jakékoli fyzické umístění“ prohlásil víceprezident společnosti David Porter. 

Členové obchodního týmu Microsoftu budou však i nadále sloužit zákazníkům z podnikových zařízení a vzdáleně poskytovat prodejní proces, školení a podporu. Microsoft i nadále bude investovat do svých digitálních prodejen. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat