Apple vydal novou betu iOS 13.6, přináší změnu v automatických aktualizacích

Apple vydal novou betu iOS 13.6, přináší změnu v automatických aktualizacích
2020-06-09T21:10:11+02:00
• 9. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple dnes vydal novou betaverzi nadcházející verze iOS. První betaverze nicméně vyšla pod označením iOS 13.5.5, přičemž ta dnešní druhá byla přeznačena na iOS 13.6. Výrobce asi usoudil, že novinek bude nakonec více a označení 13.6 si nová verze více zaslouží.

iOS 13.5.5 přeznačeno na iOS 13.6

Vývojáři zatím objevili dvě větší novinky, jelikož oficiálně Apple seznam změn u betaverzí neuvádí a tak jich možná bude ve finále ještě více. První změnou je pokročilejší nastavení automatických aktualizací systému. V současné chvíli iOS vždy automaticky stahuje novou verzi.

iosautomaticupdatecustom 800x740x

Zdroj: Macrumors.com

Nyní od verze 13.6 budete mít možnost zakázat automatické stahování aktualizace. To ocení především majitelé iPhonů s menší kapacitou. Automatickou instalaci aktualizací lze pak také úplně vypnout, ale to lze již i dnes na starších verzích.

Druhou novinkou je přidání zdravotních příznaků (symptomů) do aplikace Zdraví. Můžete tak evidovat třeba bolesti svalů, kašlání, bolest hlavy, nevolnost, změny chutě a mnoho dalších. Při přidávání pak máte na výběr z několika možností jako těžké, mírné, přítomné nebo nepřítomné.

healthappsymptoms 800x481x

Zdroj: Macrumors.com

Nová aktualizace je nyní dostupná jen pro registrované vývojáře. Kdy vyjde finální verze iOS 13.6 také nevíme, ale mohlo by to být před první betou iOS 14. Představení právě čtrnácté verze iOS se rychle blíží, odhalení proběhne 22. června.

Zdroje: macrumors.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat