Speciální „náplast“ dokáže diagnostikovat koronavirus

Speciální „náplast“ dokáže diagnostikovat koronavirus
2020-05-07T15:00:18+02:00
• 7. 5. 2020

Zdroj: 9to5mac

Koronavirus tu s námi pár týdnů už je a vědci z celého světa řeší, jakým způsobem co nejefektivněji diagnostikovat případné příznaky u jednotlivých pacientů. Někteří chtějí promořovat, někteří pak chtějí využít současných technologií. A právě vědci z Northwestern University vynalezli velice zajímavý doplněk, který svým designem připomíná spíše náplast. 

Koronavirus může být brzy za námi

Jedná se o zařízení, které lze přichytit ke krku. Právě v této oblasti zvládne tato „náplast“ diagnostikovat příznaky potencionální nákazy COVID-19. Nikoho nepřekvapí, že se zařízení bezdrátově připojí s iPadem. Na něm pak bude jednoduše bude provedena důkladná analýza pacientova stavu. 

Koronavirus

Zdroj: 9to5mac

Zajímavostí na tomto produktu je možnost použití. Vědci totiž ve svém dokumentu uvádí, že jej uživatel může nosit 24 hodin denně. Díky tomu pak lékař může získat velice podrobná data. „Náplast“ je vyroben z velmi měkkého materiálu, takže je vhodný lidskému tělu. Kromě toho nedisponuje žádnými zbytečnými dráty. 

Důvod, proč se zařízení má umístit na krk pacienta, je jednoduchý. Na tomto místě lze totiž efektivněji diagnostikovat první příznaky, mezi které patří kašel, teplota či ztížené dýchání. Pokud bude zařízení vybito, stačí jej přiložit na bezdrátovou nabíječku.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat