Snapdragon 768G oficiálně, nabízí nejen více výkonu

Snapdragon 768G oficiálně, nabízí nejen více výkonu
2020-05-11T09:35:02+02:00
• 11. 5. 2020

Zdroj: Qualcomm

1

Minulý týden se objevily informace o nadcházející novince Redmi K30 SE, přičemž mobil by měl disponovat procesorem Snapdragon 768G. Už jen z dostupných informací jsme se dozvěděli, že by se mělo jednat o přetaktovanou verzi Snapdragonu 765G. Nyní společnost Qualcomm oficiálně představila skrze své stránky Snapdragon 768G a ukazuje se, že došlo na pár další úprav.

Snapdragon 768G

Jak již bylo řečeno, novinka je přetaktovanou variantou předchozího modelu. Oficiální stránka uvádí, že hlavní výkonnostní jádro nabízí 2,8 GHz místo 2,4 GHz, ale úpravou prošlo i další jádro určené pro výkon. Sice to není oficiálně potvrzeno, ale došlo k navýšení o 0,2 GHz. Základní 6 jader pro běžnou činnost má stejnou taktovací frekvenci.

Qualcomm upravil i grafiku Adreno 620, která nyní nabízí o 15 % více výkonu. Ale není to jediná změna. Společnost uvádí, že Snapdragon 768G disponuje možností aktualizace ovladačů právě pro GPU. Jedná se o absolutní novinku, která již byla pozorována u telefonů Xiaomi. Poslední výrazná změna se odehrála u konektivity. Konkrétně Snapdragon 768G nabízí podporu Bluetooth ve verzi 5.2, což je sice pozitivní zpráva, ale na trhu není rozšířená ani verze 5.1, případně 5.0. Stále se rodí příslušenství se staršími verzemi.

Screenshot 8 772x904x

Zdroj: Qualcomm

Snapdragon 768G není až tak dramaticky lepší procesor než Snapdragon 765G, ale je celkem jasné, že převezme roli nejvýkonnějšího procesoru vyšší střední třídy. Očekáváme jeho větší nasazení. Možná jej nabídne Pixel 5, jelikož kolují spekulace, že Google nepoužije procesor série Snapdragon 800.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 11. 5. 2020, 11:27

Jinak Xiaomi už vyšel s tímhle cpu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat