Xiaomi hlásí návrat do tabletového segmentu

Xiaomi hlásí návrat do tabletového segmentu
2020-04-09T15:00:31+02:00
• 9. 4. 2020

Zdroj: Xiaomi

2

Tak přeci jen může Xiaomi Mi Pad 5 dorazit. Produktový manažer společnosti Xiaomi, Li Chuangqi, na sociálních sítích napsal, že se výrobce nehodlá tabletového portfolia vzdát. Mnoho lidí tato informace překvapila, včetně nás. Přeci jen firma neuvedla na trh nový tablet už dva roky. I přesto, že Li Chuangqi potvrdil příchod možného tabletu, detailnější nebyl a odmítl jakékoliv spekulace. 

Xiaomi nechtělo investovat, proč nyní ano?

Poslední dva tablety, které Xiaomi představilo, byly Mi Pad 4 a Mi Pad 4 Plus. Na trhu se objevily v roce 2018 a jejich hlavní cílovou skupinou byli zákazníci, kteří chtějí výkonný tablet za málo peněz. Proč ale nechce Xiaomi tolik investovat do tabletů, je poměrně jednoduché. 

Pokud jde o neochotu firmy pokračovat v investicích do tabletů, není obtížné toto počínání vysvětlit. Během několika let se výrobci začali věnovat výhradně mobilním telefonům, které tablety do větší míry nahradily. Nabízí velký displej bez rámečků a výkonné procesory. Na trhu s tablety tedy zůstal jen Apple a velmi diverzifikovaná, byť malá skupina výrobců tabletů s Androidem. 

Xiaomi

Zdroj: AndroidHeadlines

Jednoduše řečeno, pouze ty největší značky si mohou dovolit pokračovat ve výrobě tabletů. Kromě společností Apple, Samsung a Huawei se na trhu nachází jen málo dalších výrobců. Není tedy úplně jasné, proč se Xiaomi chystá k návratu. Trh s Android tablety nikdy nebyl velkým synonymem zisků. Když vezmeme v úvahu všechny možnosti, každý, kdo plánuje letos zakoupit nový Android tablet, by neměl čekat na příchod Mi Pad 5. Samsung a Huawei zůstávají jedinými skutečnými moderními možnostmi na trhu.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Daniel Kickboxer

10. 4. 2020, 3:36

Potěšilo by mě,kdyby Xiaomi vydalo nový tablet 10 palců. Ihned bych si ho šel koupit.

Já taky přesně to hledám.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat