OnePlus Nord – nejen specifikace takřka známé aktualizováno

OnePlus Nord – nejen specifikace takřka známé [aktualizováno]
2020-07-18T19:30:42+02:00
• 18. 7. 2020

Zdroj: xda-developers.com

1

Aktualizováno 18. 7.

OnePlus rozjelo masivní marketingovou kampaň k chystané novince Nord. Ta by měla navázat na počátky společnosti a měla by nabídnout výborně vybavený smartphone střední třídy. Některé specifikace již byly potvrzeny přímo společností, ale některé si nechává ještě pro sebe. I tak se objevily informace skrze prodejce a různé zdroje.

Novinka OnePlus Nord bude disponovat OLED displejem s Full HD+ rozlišením a 90Hz frekvencí. Dotyková plocha má dosáhnout na hodnotu 180 Hz. O výkon se bude starat Snapdragon 765G, který bude mít k dispozici až 12 GB operační paměti, ale odhadujeme, že bude k dispozici i verze s nižší hodnotou. Na některé trhy se má ale dostat verze se Snapdragonem 690 a 6 GB RAM. Zadní strana ponese kromě 48MPx senzoru také 8MPx širokoúhlý foťák a 5MPx pro určení hloubky ostrosti. Kapacita baterie bude 4115 mAh s podporou 30W nabíjení.

Výrobce se ani netají designem a dokonce ještě uvádí, že v základní softwarové výbavě najdeme Google Duo, Google Zprávy a Google Telefon aplikace. Ačkoliv se jedná o úctyhodné specifikace a zřejmě i cena bude zajímavá, tak se asi novinka nebude nějak moc odlišovat od konkurence ve vyšší střední třídě. Pokud by ale přibyla například certifikace IP68, už by to bylo zcela jiné. Na druhou stranu levnější mobil s kvalitami firmy OnePlus zde již dlouho nebyl a novinka bude mít i tak úspěch.

Aktualizováno 6. 7.

OnePlus pokračuje ve svém stylu představování smartphonů. Prozrazuje další specifikaci, která bude obsažena u cenově dostupnější novinky OnePlus Nord. Případní zájemci se mohou těšit na optickou stabilizaci obrazu, minimálně u jedné ze zadních kamer.

2020 07 06 164737 1440x2960x

Zdroj: OnePlus

Na oficiální stránkách sice najdeme kdejaké marketingové materiály k novince, ale nikde se nepíše konkrétní datum. Jen se spekuluje, že k představení dojde již 10. července. Nyní se ale hovoří o 21. červenci, tedy minimálně v Indii. Není jasné, jestli se bude jednat o lokální představení, nebo půjde o světovou premiéru.

Aktualizováno 3. 7.

OnePlus Nord se představí již 10. července, ale i napříč tomu byly spuštěny předobjednávky na limitovaný počet kusů. Sice nikdo nezná finální specifikace, cenu a podobu, ale i tak došlo k vyprodání. Společnost chystá další slepou předobjednávku pro největší fanoušky. Mezitím se nadále pokračuje v marketingové kampani, která je doprovázena dokumentem. Nyní jsme se dočkali uveřejnění videa lákající na představení, kde je mimo jiné vidět finální podoba. V podstatě odpovídá dřívějším únikům.

oneplus nord first look rear 1200x675 1200x675x oneplus nord first look front selfie camera close up 1920x1070x oneplus nord first look side selfie camera 1920x1080x

Zdroj: androidauthority.com

Aktualizováno 30. 6.

Před pár dny jsme vás informovali, že OnePlus chystá dokument ohledně chystaného smartphonu OnePlus Nord. Nyní jsme se dočkali prvního dílu, který má přes devět minut a je umístěn na novém Instagram profilu. Sice nedochází k odhalení finálního smartphonu, ale k dispozici je několik záběrů prototypu.

gsmarena 011 529x900x gsmarena 010 529x900x gsmarena 009 528x900x

Zdroj: gsmarena.com

Firma se již netají, že se novinka bude jmenovat OnePlus Nord, ale navíc uvádí, že smartphone bude pod hranicí 500 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 12 000 Kč. Vrací se tak k původní strategii, kdy firma zazářila cenově dostupným top modelem. Aktuální modely OnePlus 8 jsou o dost dražší a jsou velice blízko k hranici 1000 dolarů. Nový cenově dostupnější „zabiják“ by měl být představen již 10. července, přičemž již zítra bude možné předobjednat novinku. Ale jedná se o limitovanou akci pro prvních sto.

Aktualizováno 26. 6.

Blíží se představení cenově dostupného smartphonu od společnosti OnePlus, což je již oficiálně potvrzeno ze strany firmy. Původně se mluvilo o názvu OnePlus Z, ale oficiální pojmenování bude OnePlus Nord. O novince se již ví několik základních informací, byť na upřesnění specifikací si budeme muset počkat.

Zajímavostí bude, že na přední straně bude mobil disponovat duální sestavou foťáků (32+8 MPx). Aby samotné uvedení bylo zajímavější, OnePlus chystá dokument o vytváření smartphonu OnePlus Nord. Na první trailer se můžete podívat níže.

Aktualizováno 2. 6.

Po měsíci se objevují další spekulace kolem nadcházejícího smartphonu OnePlus Z. Původně to vypadalo, že novinka nabídne novější procesor Dimensity od Mediateku s podporou 5G sítí, ale nyní se objevují informace, že by mohlo dojít na použití Snapdragonu 765G, který má také integrovaný 5G modem. Základní verze by měla nabídnout 8 GB operační paměti, ale asi bude k dispozici i verze s 12 GB.

Sice zatím nevíme, kdy by mělo dojít k představení, ale CEO společnosti více měně potvrdil, že by mělo dojít na uvedení nového smartphonu, který rozšíří nabídku. Sice to nezaznělo jednoznačně, ale zřejmě myslel OnePlus Z.

Aktualizováno 30. 4.

Před měsícem jsme vás informovali, že OnePlus chystá smartphone zapadající do střední třídy. Zatím jsme se dočkali top modelů OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro. Během několika týdnů nebo měsíců má být představen OnePlus Z, což bude v podstatě nástupce dřívějšího modelu OnePlus X. Dnes se objevila fotografie, na které má být právě model Z.

gsmarena 001 300x481x

Zdroj: gsmarena.com

Co se týče specifikací, spekuluje se o použití procesoru MediaTek Dimensity 1000L. Sice tato vlastnost může mnohé odradit, ale série Dimensity nabízí velmi dobré výsledky. Operační paměť má být ve velikosti 8 GB a pro data bude určeno 128GB úložiště. Displej by měl být opět typu OLED s 90 Hz a pravděpodobně se zakomponovanou čtečkou otisků prstů. Na zadní straně má mít hlavní foťák 48 MPx. O energii se má postarat baterie s kapacitou 4000 mAh.

Původní článek 29. 3.

Společnost OnePlus je nejlépe známá pro své vlajkové modely, které konkurují hlavně nízkými cenami. Zhruba před pěti lety se ale firma rozhodla zaměřit svůj zrak také na střední třídu a vydala OnePlus X. Po pěti letech je podle všeho výrobce připraven vydat novou generaci. 

OnePlus Z může dorazit už v červenci

Podle dostupných informací má v plánu společnost vydat nově aktualizovaný model OnePlus X. Prodejní název by měl být ale jiný, konkrétně OnePlus Z. Cena tohoto kousku by se měla pohybovat kolem 450 dolarů, tj. cca 11 394 Kč bez DPH. Telefon bude konkurovat hlavně Pixel 4aXL a iPhone 9 (který by měl být brzy vydán). Prozatím není zřejmé, kdy by mohl být telefon představen. Analytici však hovoří o červenci letošního roku. Co ale tento model přesně nabídne?

OnePlus Z by měl nabídnout například 90Hz displej a trojici zadních fotoaparátů. Přítomný by měl být také 6,4palcový AMOLED displej se stejným průstřelem, jako nabízí Galaxy S20. Na rozdíl od OnePlus 8 Pro zde nebudou zaoblené hrany a rámečky budou o něco tlustší. Kladem ale může být 90Hz displej, hlavně v této cenové kategorii. 

OnePlus Z

Zdroj: Phonearena

Na zadní straně, konkrétně v levém horním rohu, budou umístěny fotoaparáty v následujícím složení – hlavní 48megapixelový, 16 a 12megapixelový fotoaparát. Samozřejmě zde bude přítomna i přisvětlovací LED dioda. 

Mezi další specifikace patří USB-C port a reproduktor na spodní straně telefon. V levé části konstrukce bude umístěna regulace hlasitosti, přičemž na pravé pak tlačítko pro vypnutí/zapnutí displeje. V prodeji by mohlo být i více variant, které by se lišily velikostí vnitřního úložiště. Hovoří se také o podpoře nejmodernějších mobilních 5G sítí. 

OnePlus Z

Zdroj: Phonearena

Srdcem telefonu by mohl být procesor Dimensity 1000. K dispozici budou čtyři výkonná jádra Cortex A77 s frekvencí 2,6 GHz a čtyři jádra Cortex A55 s frekvencí 2 GHz. Nejzajímavější ale bude přítomnost 5G modemu. O dočasně spuštěné aplikace by se pak měla starat operační paměť s kapacitou 8 GB. Přítomné by mělo být i 128GB vnitřní úložiště. 

OnePlus Z nabídne také Android 10 s nadstavbou OxygenOS 10, 4 000mAh baterii a podporu rychlého nabíjení pomocí technologie Warp Charge 30T 30W. 

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, mysmartprice.com, androidcentral.com, gsmarena.com, androidauthority.com, neowin.net, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 29. 3. 2020, 18:17

No tak nevím, to počkám na představení Mi 6 2020 edici.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat