Nokia 9.2 PureView může nabídnout pět fotoaparátů

Nokia 9.2 PureView může nabídnout pět fotoaparátů
2020-04-14T16:30:24+02:00
• 14. 4. 2020

Zdroj: AndroidAuthority

Společnost Nokia letos musí přijít s opravdovou peckou, pokud chce předním konkurentům na trhu zatopit. Delší dobou se vedou debaty o tom, kterým telefonem by v roce 2020 mohl nejvíce zaujmout. Vše spěje k tomu, že vlajkovým modelem se stane Nokia 9.2 PureView. A bude opravdu o co stát.

Nokia 9.2 PureView s pěti fotoaparáty

Nadcházející telefon společnosti HMD-Global, potažmo Nokia, bude mít hned pětici zadních fotoaparátů, které nabídnou opravdu vysoké rozlišení. Konkrétněji zahraniční zdroje uvádí, že novinka nabídne hlavní 64megapixelový foťák s OIS a 108megapixelový ultra široký snímač.  Ultra široký fotoaparát s vysokým rozlišením by teoreticky umožňoval lepší snímky při slabém světle. Bylo by to dáno tím, že senzor může poskytovat snímky s rozlišením 27 nebo 12 megapixelů. 

Nokia 9.2 PureView

Zdroj: AndroidAuthority

Analytici a leakeři také uvádí, že Nokia 9.2 PureView nabídne hloubkový a makro snímač. K tomu by měl být k dispozici i teleobjektiv bez technologie Light. To by byla jistě vítaná změna oproti modelu Nokia 9 PureView s technologií Light, která používala tři monochromatické senzory a dva barevné fotoaparáty pro lepší HDR a hloubky. 

Nově připravovaný model by měl nabídnout také procesor Snapdragon 865 a vlastní čip pro zpracování obrazu. Veškeré tyto informace se zakládají na anonymním zdroji z Číny, takže je třeba spekulace brát s rezervou. 

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat