Samsung ukončí výrobu LCD displejů pro mobily

Samsung ukončí výrobu LCD displejů pro mobily
2020-03-31T11:30:19+02:00
• 31. 3. 2020

Zdroj: MacRumors

3

Samsung je jedním z předních lídrů v mnoha oblastech. Dalo by se říci, že jako jeden z mála výrobců dokáže vytvořit jakoukoliv součástku pro své smartphony. Ve skutečnosti ale používá i dodavatele, zejména  důvodu velké distribuce a poptávky u mobilů. Divize Samsung Display navíc dodává zobrazovací panely mnoha společnostem, i konkurenci jako takové. V tuto chvíli se soustřeďuje zejména na AMOLED displeje, přičemž se pracuje i na dalších technologiích. Co se týče LCD panelů, tak se blíží jejich konec.

Samsung a LCD

Jihokorejský gigant investoval nemalé částky pro technologie AMOLED displejů, díky čemuž se stal největším dodavatelem. V této oblasti má sice konkurenci v podobě LG Display, BOE nebo JDI, ale co se týče ve velikosti produkce, je číslem jedna. Zřejmě této konkurenci přenechá kompletně trh s LCD panely, jelikož ukončí svou vlastní výrobu.

Samsung má v tuto chvíli dvě továrny na LCD displeje v domovské zemi a dvě v Číně. Minimálně jedna z nich projde renovací a soustředí se na technologii Quantum Light-Emitting Diode (QLED). Zbylé budou ukončeny ke konci tohoto roku. Společnost dodává, že minimálně do konce tohoto roku se nic nezmění pro partnery a stále bude plnit dodávky. Zřejmě ještě nějakou chvíli bude produkovat LCD displeje, ale ukončení výroby je jasně dané.

Samsung Galaxy Fold 2 4933x2775x

Zdroj: Dotekomanie.cz

To samozřejmě neznamená, že by se na trhu neobjevily mobily s LCD displeji. V této oblasti se pokračuje ve vývoji a dokonce se chystá upravená verze, která bude obsahovat čtečku otisků prstů. Jen v této oblasti již nebude působit Samsung. Firma se zřejmě výhradně soustředí na AMOLED technologií, což by mohlo vést ke zvýšení produkce a snížení ceny.

Otázkou je, jak se tato změna dotkne trhu a jak této příležitosti využije konkurence. Možná toto rozhodnutí souvisí i s přechodem společnosti Apple na AMOLED technologii, tudíž se chce Samsung více soustředit na tuto technologii.

Zdroje: reuters.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 31. 3. 2020, 16:19

Apple nikdy nebral LCD displeje od Samsungu takže to nedává logiku, vždy to byl LG. Jinak největší lídr v OLED v mobilů ale u TV dává šmejd QLED který je jen upravený VA panel a chová se to jako IPS, pozorovací úhly o ničem, barvy to samé, černá není černá, joo nejvíc mu bere post v TV LG s jeho Nejlepšími oled displeje na světě v TV.

Hakus von Tyros

31. 3. 2020, 16:38

Hih.
Odkud je to opsané ?
Jo, jo.

Přemysl Vaculík

VIP 31. 3. 2020, 18:13

Taky nikde netvrdím, že se tak dělo. Jen jsem to bral z toho pohledu, že se Samsung více soustředí na dodávky AMOLED panelů. Článek jsem poupravil.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat